Camping i Kroatia: Glavtok camping: Sjarmerende | Din Fritid
Camping i Kroatia: Glavtok camping

Sjarmerende

De siste kilometerne ned til Glavotok camping er kronglete. Smale veier som runder hushjørner. Veldig sjarmerende om man ikke er av typen som får høy puls av slikt.

Glavotok camping ligger på øya Krk som er lett tilgjengelig fra fastlandet via broer. Vi er ikke lenger på den populære og turisttette Istria-halvøya - og det merkes. Campingplassen er ikke stor i utstrekning, og har begrenset med plasser. Romslig plass å parkere bobilen på under innsjekking gir et godt førsteinntrykk.

Lukeparkering

Vel fremme på tildelt plass på campingen må det en del planlegging til. Et par naboer kommer til for å hjelpe, og vi blir enige om å kutte av noen grener på et tre før begge bobilene står slik de skal. Jeg hadde et 360 graders kamerasystem i bilen, og dette var en av anledningene hvor jeg virkelig fikk brukt løsningen. 

Tilbakelent

Stedet skiller seg ut ved at det er en del fastliggere her. Området er kupert, og ligger flott til, delvis i skogkanten og delvis på en odde.

Butikken er liten og utvalget meget begrenset. I tillegg er de tomme for brød begge gangene vi forsøker oss til frokost. En bod selger et stort utvalg kortreist frukt og grønnsaker. 

Atmosfæren er tilbakelent. For all del, ungdommene finner raskt volleyballbanen og barna løper fornøyde og barbeinte rundt. Det er likevel ro og fred som hersker. Dette er et sted hvor den som finner ro i naturen og blir glad av å finne en liten hylle i fjellet ved vannkanten kan være lenge. Vi får den første individuelle toppkarakteren på denne plassen, som skårer på sjarmen. Er du derimot av de som ønsker førsteklasses sanitæranlegg og som plages av å gå forbi grønngrodde fortelt til fastliggere, som kanskje også burde ryddet litt, er dette neppe plassen for deg. For å trives på Glavotok må du i stedet nyte den tilbakelente atmosfæren og det kuperte fascinerende landskapet. 

Lokalt

Når jeg sitter ved vannkanten ser jeg en av de lokale gjestene som minner litt om Neptun. Det er ikke kroppsformen til den middelaldrende mannen med kulemage som gir meg assosiasjonene. Det er lysteren han holder i hånden som fanger min oppmerksomhet. Denne er åpenbart til å fange blekksprut med. 

Det er i det hele tatt mye å se på her, ungdommene har midt på dagen samlet seg på brygga for en oppvisning i akrobatiske stup. 

Litt lenger opp i gaten sitter to gutter og selger fargerike skjell. De roper ivrig til forbipasserende, men blir sjenerte i det jeg tar frem kamera. 

En litt tilfeldig spørreundersøkelse hos naboer og andre jeg treffer viser at mange kommer fra Slovenia, Italia og andre naboland. Vi treffer ingen andre skandinaviske gjester her.

Vannet er som så mange andre steder i Kroatia krystallklart, og landskapet under vann er preget av vulkansk fjell med mange sprekker og huler. Flere av de lokale kan fortelle om god fangst av blekksprut. 

Jeg har selv med dykkermaske, og det er flott å se solen spille på små fiskestimer som sender reflekser av fargerikt lys til oss i overflaten.

Juryens kommentarer:

Sjarmerende, uformelt og koselig. Bra bading med valgfri strand eller fjell. Mange små, koselige anlagte (støpte) plasser. Skarpe steiner. God atmosfære, her er det lett å finne roen. Mange kriker og kroker. Variert utsikt, ikke kun horisontlinjen. Bra massasje. Dykkeklubb. Musikk på kvelden. Ikke topp sanitæranlegg. Noen få dyr i en minidyrehage. Litt mindre turistifisert enn på de store plassene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden