: Klar for ski-VM i bobil | Din Fritid

Klar for ski-VM i bobil

Plassert bare noen meter fra VM-arenaen skiller bussen til Geir Ole Bratås seg ut på Lugnets camping. Blant alle de hvite bobilene og campingvognene skinner veteranbussen i rødt, hvitt og blått. – Jeg følger med på all sport, mest på tv fra sofakroken hjemme på Kongsvinger, forteller han. Men ski-VM i Falun skal han oppleve på nært hold fra bobil-bussen sin.


Geir Ole Bratås (50) har orkesterplass til ski-VM i Falun fra sin bobilbuss. Foto: Dag W. Grundseth

Til Falun med bobilbuss

– Jeg følger med på all sport, mest på tv, sier Geir Ole Bratås (50) fra sofakroken hjemme på Skotterud, ikke langt fra Kongsvinger. Sportsinteressen har fulgt familien i mange år. Det startet da sønnen, Thomas (23), begynte med motocross i femårsalderen. Da kjørte familien mye til Sverige med bil og campingvogn. Da sønnen ble gammel nok til å konkurrere i Norge ble det mange turer rundt i Norge og Sverige med campingvogn på slep. Etter hvert kjøpte de en Mercedes bobil, 1980 modell som var enkelt utstyrt. Den hadde bare et lite kjøleskap og enkel sengeplass. – Men den ble for trang, vi reiste mye og hadde mye utstyr. Familien dro ut nesten hver helg fra påske til september. Med så mye utstyr som vi hadde, måtte vi finne andre løsninger, forteller Geir Ole. Da familien kom over den ombygde Volvo-bussen fra 1981 var valget enkelt. For Geir Ole, som kjører lastebil til daglig, ble det en enkel sak å håndtere den stor bussen. – Vi kjøpte den ferdig innredet, ombygd og godkjent som campingbuss. Opprinnelig var det en gammel militærbuss, forteller Geir Ole.


Den røde og hvite bobilbussen skiller seg ut på Lugnets camping. Foto: Dag W. Grundseth

Til salgs

Etter at sønnen Thomas sluttet med motocross for noen få år siden ble bussen mindre brukt. Den stod mest på tunet og ble bare tatt med på noen fisketurer. – Så vi la ut den grålakkerte veteranbussen for salg, men da vi var på prøve-VM i Falun i fjor, hvor vi hadde leid campinghytte, skiftet vi mening, sier Geir Ole med et smil. Familien hadde først tenkt å bo i lavvo under årets VM, men fant ut at campingplassen lå nære arenaen. De forhørte seg om muligheten for å få plass til den 12 meter lange campingbussen. Maksgrensen på oppstillingsplassene er 10 meter, men det ble løst enkelt ved at noen av plassene endte opp i en helling, så da var det bare på parkere med bakenden hengende utenfor.


For å sikre seg plass leide Geir Ole Bratås sesongplass til sin bobilbuss. Her fotografert en våt januardag. Foto: Dag W. Grundseth

Kjøpte sesongplass

– Så da prøve-VM var over for ett år siden, kjøpte jeg billetter til alle VM-dagene. For å være sikker på å få plass til bussen kjøpte jeg sesongplass, jeg var redd det skulle bli fullt, sier Geir Ole som parkerte bussen på Lugnets Camping i oktober i fjor. Sist sommer tok datteren Tina (27) turen hjem til foreldrene på Skotterud for å lakkere bussen og gjøre den klar til VM-festen. Bussen som opprinnelig var militærgrønn, via rosa og lilla farge, nå grå og hvit, ble fikset og ordnet og lakkert i rødt, hvitt og blått. – Og nå skal den være slik, det er jo bare moro, ler Geir Ole.


Som man ser fra overrennet ligger campingplassen rett ved skistadion. Foto: Dag W. Grundseth

Skiller seg ut

– Jeg reiser ned til Falun ti dager før VM starter for å sette på litt varme og sjekke at alt er i orden, slik at alt er klart til festen. Bussen er registrert for ti og har seks sengeplasser. Vi vil lage alle måltidene i bussen. Ned til null grader kan jeg ha vann på tankene, er det kaldere bruker vi dusjene og toalettene på campingen, sier Geir Ole. – Min største bekymring er at noen skal male bussen gul og blå, men så langt har det gått bra! I så fall er det bare å lakkere den igjen, ler Geir Ole som nok ikke kommer til å selge campingbussen likevel. – Neste år er det jo skiskytter-VM i Oslo og så er det VM på sykkel i Bergen i 2017, ypperlige reisemål med bobilbussen i norske farger, avslutter Geir Ole. Nyttige linker: www.lugnetscamping.se www.lugnet.se www.visitsodradalarna.se www.visitsweden.no www.falun2015.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden