Rachel Nørdtømme: Opp av sofa'n! | Din Fritid
Litt trangt, men mest koselig for Rachel Nordtømme (foran t.v.) og hennes fotografvenner Sondre Formo Lindheim (bak t.v.), Rolf-Ørjan Høgset og Trine Merete Olsen.
Rachel Nørdtømme

Opp av sofa'n!

Rachel Nordtømme dro land og strand rundt med bobilen for å motivere folk til å mosjonere ute i Guds frie natur.

– Bobilen er en svært praktisk måte å komme seg rundt på. Vi har alt vi trenger i bobilen, og kan sitte og jobbe mens vi for-flytter oss, sier 25-åringen, som bor i Trondheim, men opprinnelig kommer fra Steinkjer. 

Rachel Nordtømme var i mange år et svært lovende friidrettstalent. Blant annet vant hun NM-gull på 400 meter hekk i 2007. I tillegg var hun med å vinne to NM-gull i stafett, sammen med venninnene i Steinkjer Friidrett. Som junior tok hun også mange NM-gull og medaljer. 

I en periode var Rachel Nordtømme kjæreste med Petter Northug, og det var da det norske folk for alvor ble kjent med henne. Siden har hun vært med på «Skal vi danse» på TV2, og «Firestjernes middag» på TV Norge. Hun har også vært med på ulike nett-TV-kanaler. 

I dag er hun sammen med den kjente motocrossføreren Andre Villa. 

I 2010 startet Nordtømme å blogge om trening og kosthold. Bloggen fikk stor oppmerksomhet, og ble en populær kanal for mange som ønsket å bli inspirert og få treningstips i en for mange travel hverdag. 

– Jeg la merke til at mye av det som kom frem i andre blogger var feil, for eksempel å trene mye og spise lite. Jeg ønsket å bruke egne erfaringer til å inspirere andre, sier 25-åringen. 


Stine Marie Munkvold benyttet sjansen til å ta en selfie sammen med Rachel Nordtømme.

Ad-hoc kampanje

I vår kom ideen om å reise rundt med bobil for å forsøke å få engasjert folk til å bli mer aktive. 

– Vi bestemte oss en uke i forveien, og vi har ingen som sponser oss eller er med som samarbeidspartnere. Vi tjener ingenting og dekker alle utgifter selv. Blant annet betalte vi 15 000 kroner for å leie bobilen en uke. Markedsføringen av turneen skjedde via sosiale medier. 

Nordtømmes manager, Rolf-Ørjan Høgset, som er fotograf av yrke, og hans to fotografkolleger, Trine Merete Olsen og Sondre Formo Lindheim, ble med på reisen som startet i Oslo, fortsatte til Kristiansand, Bergen og Ålesund, før det hele ble avsluttet i Trondheim. 

– Det startet dårlig i Oslo. Kun to møtte, og det var skuffende. Litt kjedelig når man legger sjela si i å få til noe, men det er tydeligvis vanskelig å få ut Oslo-folk. 

Heldigvis for Nordtømme og hennes team skjedde det en positiv endring på Sørlandet. 

– Det løsnet i Kristiansand, og vi møtte en positiv gjeng som det var artig å løpe sammen med. I Bergen og Ålesund kom det like mange, men det beste oppmøtet var i Trondheim hvor rundt 20 ble med på treningsturen, sier hun.  


Nede på bobilcampen i Trondheim fortalte og inspirerte Rachel Nordtømme om sine erfaringer om trening.

Langs Nidelven

Opplegget var av det uformelle slaget. Alle som ville kunne møte for å løpe med Nordtømme, og spørre henne om det de hadde lyst til. I Trondheim gikk løpeturen langs Nidelven, forbi Studentersamfunnet, Marinen nedenfor domkirken, Bakklandet og til start- og stoppestedet som var Øya stadion. Etterpå ble det tid til en styrkeøkt inne på stadion, før alle som ville ble avbildet med Nordtømme. 

– Jeg liker å inspirere folk til å komme seg ut. Etter at jeg la opp foran fjorårssesongen, har jeg merket at det er tyngre å komme seg opp av sofaen. Bare det å komme seg ut et par ganger i uken gjør underverker, og man trenger ikke trene hardt for å få utbytte, forteller hun. 

Underveis på turneen la teamet ut bilder, kommentarer, videoer og innslag på de ulike plattformene Nordtømme opererer på. 

– De andre har analysert trafikken, og over 200 000 har vært innom vår Facebook-side. Det er et utrolig høyt tall, og forteller at vi gjennom denne turneen har greid å engasjere mange, forteller hun. 

Guttene i dobbelsengen

For Nordtømme var vårens bobilturne noe helt nytt. Hun har knapt vært inne i en bobil tidligere, før hun og de tre andre la ut på reise gjennom store deler av Sør-Norge. 

– Bobil er egentlig helt ukjent for meg. Jeg er ikke vokst opp hverken med teltturer eller reiser med campingvogn, og jeg har tidligere aldri sovet i en bobil. 

Sammen med tre andre skulle hun oppholde seg, spise og sove en ukes tid i bobilen. 

– Det føltes trangt ut med det samme, men atmosfæren var fin hele tiden.

Bobilen de leide var en alkovemodell, med køyesenger bak. Selv er Nordtømme vant til å breie seg ut, og derfor ble det en liten diskusjon om hvor hver enkelt skulle tilbringe nettene. 

– Jeg sover i stjerneformasjon til vanlig, og det endte opp med at vi jentene tok hver vår køyeseng mens guttene delte dobbeltsengen. Jeg var sliten om kveldene og sov som en stein, selv om det var mindre plass enn vanlig for mine sovestillinger, ler hun. 


Rachel Nordtømme hadde knapt vært inne i en bobil, før hun og hennes tre samarbeidspartnere tilbrakte en uke sammen på en løpeturne i Sør-Norge.

Turne i nord

Matlagingen på et heller trangt kjøkken, sammenlignet med det man finner til vanlig i boliger, ble en aldri så liten utfordring. 

– Jeg er vant til større armslag, men laget middag én dag og det gikk greit. Det er fullt mulig å tilberede nesten hva du vil i en bobil. 

Etter vårturneen er løpejenta fristet til å bruke bobil mer. 

– Bobil er svært praktisk, og det er bare å innstille seg på at man har litt mindre plass. Vi har allerede snakket om å arrangere flere turneer. Blant annet har vi fått kritikk for at vi ikke besøkte Nord-Norge denne gangen, men det skal det bli en råd med. Til høsten legger vi ut på en ny turne nordover - med bobil, sier Nordtømme. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden