Avregistrér og spar penger: Viktig informasjon | Din Fritid
Avregistrér og spar penger

Viktig informasjon

Før du bestemmer deg for å levere inn skiltene må du sjekke om bobilen er finansiert gjennom et finansieringsselskap med salgspant i bobilen. Om det er tilfelle må du beholde skiltene på.

De fleste norske caravanforhandlere tilbyr finansiering av bobiler og campingvogner gjennom markedsleder Santander Consumer Bank. Er du blant de som har benyttet deg av et finansieringsselskap, og dette selskapet fremdeles har salgspant i produktet - så har det konsekvenser:

 – Det er et krav fra oss om at alle bobiler og campingvogner som er finansiert gjennom Santander skal være registrerte. Finansieringen gjennomføres ved at Santander har salgspant i selve bobilen, som skal være registrert og forsikret. Ordningen fungerer slik at salgspantet ikke er gyldig om bobilen blir avregistrert, selv om det kun gjelder for noen måneder, forteller Mette Kjærsund, som er National Brand Manager i Santander Consumer Bank. 

Det betyr altså at du ikke kan benytte deg av ordningen om å levere inn skiltene vinterstid for å spare penger, om du har finansiert bobilen eller campingvogna di gjennom Santander. Selskapet finansierer rundt 15 prosent av alle nye og brukte bobiler og campingvogner i Norge.

Din Fritid erfarer at begrensningen på avskilting også gjelder om du benytter et annet finansieringsselskap.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden