Visit Tromsø: Vinterturismens mekka | Din Fritid
Visit Tromsø

Vinterturismens mekka

– Det har vært en voldsom utvikling siden 2010, først og fremst på vinterstid. Tromsø har virkelig blitt satt på kartet som en av de mest spennende vinterdestinasjonene for opplevelser, forteller Kyle Parsonage fra Visit Tromsø.

Selv om det er store ord, kan man nesten beskylde Visit Tromsø for å være beskjedne: TripAdvisor kåret i høst Tromsø til verdens tredje beste reisemål for opplevelser, uavhengig av årstid. Nordens Paris ble kun slått av La Fortuna i Costa Rica og Kauai på Hawaii. Kåringen er gjort basert på nettbrukernes rangering av opplevelser, hoteller og destinasjoner.

Ekte opplevelser

Tromsø kalles gjerne ishavsbyen, og det er havet med sine fjorder fylt av fisk og hval, i tillegg til reinsdyr og nordlys, som trekkes frem som de beste opplevelsene.

– Sommersesongen har alltid vært travel og heftig. Da er det mange cruisebesøk og bobilturister her. De er ofte innom mens de er på vei et sted, de blir ikke så lenge og de oppsøker ikke så mange aktiviteter. Det er helt annerledes med vinterturister. Vi har hatt størst vekst av vinterturisme blant franskmenn, briter, tyskere - men også skandinaver. De blir her fra tre til fem dager, og er veldig aktive og flinke til å oppsøke aktiviteter som nordlyssafari, hvalsafari, hundesledetur, fotosafari, havkajakk og fjellturer. Totalt har Tromsø 1,3 millioner overnattingsdøgn om man teller med hotell og campinghytter, sier Kyle Parsonage fra Visit Tromsø.


Turistkontoret er godt besøkt, og den blide gjengen hjelper til så godt de kan.

Utviklingen videre

Dagens Tromsø har drøyt 71 000 mennesker, men er en raskt voksende by. En av de raskest voksende i hele Europa, mener Kyle.

På spørsmål om hvordan han ser for seg utviklingen videre peker han på at direktefly har hatt stor påvirkning på veksten. Men selv om flyplasskapasiteten bygges ut vil antall hotellsenger gjøre at turistveksten sannsynligvis vil flate ut noe.

Bobilturismen har hatt en solid vekst de siste årene, men da hovedsakelig på sommerstid. De siste årene er det stadig flere bobiler å se også om vinteren, både lokale, italienske og franske.

– Vi ønsker ikke å ha vekst for enhver pris. For Tromsø er det viktig å beholde det autentiske og personlige, avslutter vertskapansvarlig for Visit Tromsø, Kyle Parsonage, som opprinnelig kommer fra New Zealand.

Vurderer du en Tromsø-tur?

Ta en kikk på Visit Tromsø sine nettsider, her finner du mer informasjon om utallige aktiviteter. Du kan også bestille turer her: visittromso.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden