Fiat 2020: Elektrisk fra Fiat | Din Fritid
Fiat 2020

Elektrisk fra Fiat

Fiat vil bygge en ny type batteribank for nye elektriske FCA-modeller.

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) investerer ca 50 millioner euro i produksjon av en ny type batteribank i Torino, som en del av sin strategi i alle sine elmodeller. Produksjonen av batteribanken vil være lokalisert i Mirafiori komplekset, og vil ha en oppstart i begynnelsen av 2020.

Den automatiserte industrien er i en utviklingsfase, og en av hovedtrendene er tett lenket opp mot elektrifisering, sier Pietro Gorlier, COO hos FCAs EMEA region.

– Med sitt nye bilbatteri-monteringssenter hos Mirafiori, fortsetter FCA sin reise mot elektrifisering, nå ved å legge til ennå et element til ”ekosystemet” som starter fra produsent og ender opp med kundesupport hos sluttbruker. En reise gjennom nåværende samarbeid om ladbar infrastruktur, “kjøretøy-til-gitter” og brukerstøtte til hybrid- og elektriske biler, fra Italia til resten av verden, fortsetter Pietro Gorlier.

Et komplett batterimonterings-senter vil bli bygget opp i et spesialdesignet bygg, med potensiale til å bli utvidet for fremtidige prosjekter. Det vil bli benyttet svært avansert teknologi i en fleksibel prosess, ved hjelp av manuelle operatører i samarbeid med avanserte roboter.

Produksjonen av batteribanken vil også ha rom for opplæringskursing, bygging av prototyper og eksprimentering i testperioden. Det vil også være et avansert teknologisenter dedisert til kvalitetskontroll og testing av komponenter levert av ledende industrileverandører.

Etter montering, vil toppmoderne, elektronisk kontrollerte systemer bli brukt til å teste batterieffekten. Comau vil være initiativpartner, takket være sin monteringsekspertise, i denne prossessen.

FCA bekreftet nylig at de vil bygge en ny elektrisk Fiat 500 på Mirafiori-anlegget i midten av 2020. Nærmere 1200 mennesker vil involveres i denne produksjonen, som vil være på 80 000 enheter i året, og i potensialet til å øke produksjonen i fremtiden.

Det er bare et tidsspørsmål før også større og tyngre kjøretøy får elektrisk drift, selv om bobil-favoritten Ducato nok blir en av de siste - på grunn av vekten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden