17. mai-pynting: Fest­pynten | Din Fritid
Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner.
17. mai-pynting

Fest­pynten

I år vil ennå flere enn vanlig kanskje ønske å ta en tur med bilen på 17. mai, siden nesten all annen tradisjonell aktivitet på denne store dagen er avlyst i år. Og bilen skal gjerne pyntes!

– Fest pynten godt, og avpass farten til pynten, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal.

Mange har tradisjon for å vaske og pynte bilen til 17. mai med bjørkeris og flagg i grillen. Det er ikke så enkelt lenger siden mange nyere biler rett og slett ikke har noen grill å feste pynten i.

– Uansett hvor du plasserer pynten på bilen, så er det viktig å feste det solid med strips eller lignende. Grunnen er enkelt og greit at det er farlig for omgivelsene dine om flagg og annen pynt løsner i fart, sier Sødal.

Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner.

– Selv om du har gjort deg flid med å feste flaggene eller har et produkt med solide fester til vinduene eller lignende, så er det en fare for at det løsner om hastigheten blir for høy, mener Nils Sødal.

– Flagg som kommer fykende på motorveien eller landeveien er absolutt ikke noe ålreit å få i frontruta. Så avpass farten og bruk bilen helst i tettbygd strøk med lav fart når den er pyntet, fortsetter han.

Er du redd for lakken på bilen din, er det lurt å sørge for at bjørkekvister og flagg ikke blafrer og slår i lakken.

– Det er fint med en pyntet og blank bil til 17. mai, men ditto kjedeligere om pynten lager riper og merker i lakken når hverdagen kommer igjen. Så vær nøye med pyntingen og få en strålende 17. mai, avslutter Nils Sødal.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden