Regnskapsåret 2019/2020 (1.8.19-31.7.20):: Nedgang for Hymer-gruppen | Din Fritid
Regnskapsåret 2019/2020 (1.8.19-31.7.20):

Nedgang for Hymer-gruppen

Pandemien forårsaket 6,1% nedgang i salget for Erwin Hymer Group i det som er selskapets siste regnskapsår. Erwin Hymer Group SE har for første gang presentert sine resultater siden de ble kjøpt opp av Thor Industries Inc. i februar 2019. Tallenes tale er klar: Det ble solgt totalt 54 506 fritidskjøretøy i regnskapsåret 2019/2020. Dette er en nedgang på 3542 enheter. 

Salgstallene ble påvirket av selskapets seks til åtte ukers produksjonsstopp, delvis brudd i forsyningskjeder, og midlertidige nedstenging av forhandlere fra mars til mai i år.

I motsetning til mange andre sektorer har tilgangen og produksjonen hatt marginal effekt på ytelsen til Hymer-gruppen (EHG), forteller selskapet selv. Den nåværende markedssituasjonen er preget av sterk vekst. Gjenopptakelsen av produksjonen markerte starten på en vekstfase som hadde en merkbar innvirkning mot slutten av regnskapsåret og fortsetter med uforminsket styrke. Årsakene til veksten har å gjøre med smittefaren og at bobilreiser gir enkel og god anledning til å holde sosial avstand. I tillegg er det en kreaftig reduksjon i konkurrerende ferieformer som kommersielle flyreiser og cruise.

Rekordlave lager

Nye registreringer av bobiler over hele Europa økte med 51 prosent i august 2020, mens campingvogner oppnådde en vekst på 26 prosent i samme periode.

– Vi så en kraftig økende etterspørsel etter fritidskjøretøy hos våre forhandlere, noe som førte til rekordlave varelager av bobiler og campingvogner, sier EHG-sjef Martin Brandt.

Likevel har pandemiens begrensninger hatt en klar innvirkning på omsetningen. Fra august 2019 til juli 2020 var den på 2,24 milliarder euro, sammenlignet med 2,36 milliarder euro for samme periode året før, noe som utgjør en nedgang på 5 prosent. Antall heltidsansatte ved utgangen av perioden (31. juli 2020) var på et tilsvarende nivå som året før, det vil si cirka 7.350 årsverk for hele konsernet.

Til tross for den pågående COVID-19-krisen holder Erwin Hymer Group seg til de tre strategiske retningslinjene som ble utarbeidet i august 2019. I det kommende regnskapsåret 2020/2021 er fokuset fortsatt på utvikling av innovative produkter og tjenester, digitalisering og forpliktelsen til samfunnsansvar.

Produktene

Hymer VisionVenture - som ble avduket i fjor på Caravan Salon i Düsseldorf - mottok en så entusiastisk respons fra publikum og media at det er planlagt et begrenset produksjonsløp for fremtiden. Konseptbilen utviklet sammen med BASF viser et progressivt tankesett når det gjelder design, autonomi og en lett konstruksjon. Teknologier som 3D-printing, varmereflekterende maling, en uteplass med grillstasjon på baksiden av kjøretøyet samt et hevetak med luftfylte vegger, viser hvordan moderne reiser kan se ut i 2025.

Niesmann + Bischoff iSmove er nå tilgjengelig for bestilling. Den innovative helintegrerte bobilen bryter med mange tradisjonelle tankesett og kan skilte med et innovativt designkonsept med kreative detaljløsninger. Inkludert en kjøkkenhylle som kan løftes og senkes elektrisk, en svingbar sittebenk med sikkerhetsbelter, en nedfellbar seng som forsvinner helt inn i taket og en glidevegg som gjør det mulig å enten bruke dusj eller toalett på badet. Samlet gir 3,5-tonneren en overbevisende romslig følelse pakket i et kompakt eksteriør.

Digitalisering spiller en stadig mer sentral rolle i reiseplanlegging, men også i kontrollen av kjøretøyfunksjoner. Smart Caravan Unit (SCU) setter en ny standard i bobilnettverk og tilkobling. Den bruker en app og enten Bluetooth- eller mobiltelefontilkobling for å kontrollere sentrale funksjoner som oppvarming, klimaanlegg og kjøleskapstemperatur, og for å overvåke batteriets ladestatus og vannivå i tankene. De første SCU-fritidskjøretøyene er planlagt produsert i begynnelsen på 2021.

– Selv under de utfordrende forholdene i 2020 har våre kunder kunnet nyte en avslappet og trygg ferie i campingvogner og bobiler. Disse positive erfaringene gjenspeiles i salgstallene fra de siste månedene. Jeg er overbevist om at entusiasmen for det vi kaller “Slow Travel” vil fortsette å øke, sier EHG-sjef Martin Brandt.

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group er et 100 prosent heleid datterselskap av THOR Industries, verdens største produsent av fritidskjøretøy med mer enn 25 000 ansatte over hele verden. Erwin Hymer Group eier disse merkevarene: Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann + Bischoff, Laika, LMC, Sunlight og Xplore.

I tillegg eier EHG bobilutleiefirmaene McRent og Rent Easy samt chassis-spesialisten Goldschmitt, tilbehørsspesialisten Movera og turportalen Freeontour.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden