Eksporterer europeisk know-how:: Hymer til USA | Din Fritid
Hymer goes America!
Eksporterer europeisk know-how:

Hymer til USA

THOR Industries danner et nytt datterselskap - Hymer USA - for å produsere og selge europeiske bobiler i Nord-Amerika i 2020. Bobilproduksjon vil skje etter europeiske standarder på en fabrikk i Indiana i USA. De første bobilene er forventet å være i salg på det nord-amerikanske markedet fra 4. kvartal i 2020.


Brede glis: Både Bob Martin (til venstre) som er toppsjef i Thor Industries og Martin Brandt som er toppsjef i Erwin Hymer Group er fornøyde med selskapets satsing på å erobre det amerikanske markedet med “europeisk produserte” Hymer bobiler.

1. februar i fjor kunngjorde Thor Industries at avtalen om å kjøpe Erwin Hymer Group (EHG) var signert. Allerede i september året før signerte de to partene en intensjonsavtale. Avtalen gjorde Thor til verdens største aktør innenfor segmentet fritidskjøretøy. I etterkant har Bob Martin, som er sjef for Thor, uttalt at han er imponert over kvaliteten på den europeiske caravanindustrien. Nå tar giganten grep, og rigger en fabrikk i USA til å produsere bobiler etter europeisk standard - for det amerikanske markedet. 

Dette er pressemeldingen Thor har sendt ut i dag:

Thor Industries kunngjorde i dag dannelsen av Hymer USA, et nytt datterselskap med fokus på å produsere og markedsføre fritidsbiler (RVs) ved bruk av europeisk produksjon praksis, automatisering og kvalitetsstandarder - en første for Nord-Amerikas RV industri. Hymer USA vil være basert i Bristol, Indiana, med forventet produkttilgjengelighet i fjerde kvartal i 2020.
Kunngjøringen følger THORs anskaffelse av 2019 av Europas Erwin Hymer Group (EHG), som skapte verdens største RV-produsent som hadde ledende posisjoner på begge kontinenter. Erwin Hymer Group er en mangeårig leder innen det europeiske RV-markedet og en av de største RV-produsentene i Europa. EHG, inkludert Hymer-merket, er kjent for innovasjon, design og produktkvalitet.
Det nye selskapet vil benytte seg av et eksisterende, nyoppusset, selskapseid anlegg med forventning om å investere omtrent 8 til 10 millioner dollar (omtrent 90-110 millioner kroner) i ekstra kapitalutgifter i løpet av 2020 - først og fremst til maskiner og utstyr for å bygge opp anlegget til Hymer USA.

– Veldig stolte

– Vi er veldig stolte av vår omfattende merkevareportefølje, som historisk har gjort det mulig for oss å svare på de forskjellige behovene til både forhandlere og forbrukere. Hymer-merket og produkttilbudene har allerede fått veldig positive tilbakemeldinger fra vårt nordamerikanske forhandlernettverk, sier Bob Martin, administrerende direktør i THOR Industries. 
– Å levere det nordamerikanske markedet innovasjonen, designen og kvaliteten som Hymer-merket er kjent for, vil være til nytte for forbrukere og forhandlere, og ytterligere styrke THORs ledende posisjon i markedet samt gi sterk langsiktig verdi til våre investorer, sier Martin.
– Vi ser et stort potensial for våre europeiske kjøretøy i det nordamerikanske markedet, spesielt i produktkategorien multifunksjonelle kjøretøy, skriver EHGs administrerende direktør Martin Brandt. 
– På den nye fabrikken i Bristol vil våre europeiske kjøretøyer bli produsert etter våre standarder og produksjonsmetoder. Hymer skal bistå med opplæringskurs på flere områder. Det er en stor ære for oss og gjør oss stolte, sier Brandt.

Det er en stor ære for oss og gjør oss stolte!

Martin Brandt

Rent praktisk skal flere ansatte, som jobber for forskjellige merker av EHG i viktige produktutviklingsroller og med spesifikk europeisk produksjonskompetanse, flytte fra Tyskland til Bristol for å samarbeide med Hymer USAs arbeidskraft. Et kjerneteam vil starte prosjektet i februar 2020, og enkelte vil følge prosjektet tett i løpet av de neste to årene på stedet.

Utmerket kombinasjon

– Det at vi kan kombinere to verdener: EHGs kvalitetsstandard og THORs meget dyktige arbeidsstyrke og hurtighet, har vi sterk tro på, forteller Bob Martin. Han forventer betydelige fordeler med å jobbe sammen med det tyske teamet fra EHG, lære av hverandre og til slutt tilby unike produkter for å gi mange års morsomme opplevelser for nordamerikanske kunder: 

– Når vi nå begynner å utnytte det kombinerte talentet til våre selskaper og deler beste praksis over hele verden, er vi mer optimistiske enn noen gang om fremtiden.

Bob Martin, administrerende direktør i THOR

– Hymer USA vil ha en veldig annerledes måte å produsere på, som ikke er sett i den nordamerikanske RV-industrien tidligere, forteller Troy James, seniordirektør i THOR Industries. Han har vært en viktig brikke bak satsingen.
– Spesielt automatiserte prosesser implementert gjennom design og montering er områder jeg har sterk tro på, forteller han. Spesielt er han imponert over teamarbeid, produktinnovasjon og produksjonsprosesser hos tyskerne. 


Martin Brandt fra Erwin Hymer Group og Bob Martin fra Thor Industries kappes om å være mest fornøyd med samarbeidet.

 

THOR Industries, Inc.

THOR er eneeier av driftsselskaper som sammen representerer verdens største produsent av fritidskjøretøy. For mer informasjon om selskapet og dets produkter, besøk www.thorindustries.com.

 

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group er et heleid datterselskap av THOR Industries, verdens ledende produsent av fritidsbiler med mer enn 25 000 ansatte over hele verden. EHG-merkene er: Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann + Bischoff, Laika, LMC, Roadtrek, Sunlight og Xplore; bobilutleiefirmaene McRent og chassispesialisten Goldschmitt; tilbehørsspesialisten Movera og reiseportalen freeontour tilhører Erwin Hymer Group. www.erwinhymergroup.com.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden