Klimaendringer: Blir det hvit jul? | Din Fritid
Foto: Thomas Rasmus Skaug/VisitNorway.com
Klimaendringer

Blir det hvit jul?

Klimaendringene påvirker juleværet, slår Metereologisk institutt fast. Gjennom årene har det blitt stadig mindre snø på Sør- og Østlandet på julaften, og det samme gjelder hele norskekysten opp til Lofoten. 

Bor du ved kysten i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark eller Agder er det statistisk 30 prosent sjanse for en hvit jul, om man ser på tallene for de siste 30 årene, sier Ketil Isaksen, klimaforsker ved Meteorologisk institutt. På fjellet er det fremdeles høy sannsynlighet for snø i jula. Her er det ingen tydelige endringer i snømengden sammenliknet med tidligere fordi temperaturen forblir lav nok til at julesnøen blir liggende. Fjelltraktene i Sør-Norge og grensetraktene fra Elverum til et stykke forbi Narvik har hatt hvit jul nærmest hvert eneste år. Også mye av Troms og stort sett hele Finnmark kan regne med hvit jul, ifølge statistikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden