Åpner ny avdeling:: Ferda satser i Nord-Norge | Din Fritid
Velkommen inn: Høy servicegrad og fornøyde kunder er viktig for å oppnå suksess, mener Barbro Leirvik (30) som leder den nye avdelingen til Ferda i Mo i Rana (Foto: Ferda)
Åpner ny avdeling:

Ferda satser i Nord-Norge

Ferda åpner i dag, 1. februar, dørene til sin 11.avdeling i Mo i Rana. Salget av bobiler og campingvogner er høyt i landsdelen, og bransjen tror trenden vil fortsette inn i 2021.

– Interessen for camping på hjul er økende i hele Norge, ikke minst her i Nord-Norge. Vi tror denne utviklingen vil fortsette, og posisjonerer oss for vekst, sier Barbro Leirivik som er ny avdelingsleder i Mo i Rana. 

I 2020 kjøpte nordlendingene 607 nye bobiler. Antall nyregistrerte campingvogner landet på 367. Med etableringen i Mo i Rana og de eksisterende avdelingene i Nordkjosbotn, Fauske og Bjerkvik ruster Ferda seg for å ta en større andel av omsetningen i Nord-Norge. 

Ferda har nå 11 avdelinger og en samlet omsetning på nær 800 millioner i 2020. 

Bygger nytt bygg

Ferda har kjøpt en tomt på Gruben i Mo i Rana. – Helgeland har lenge vært et prioritert område for oss, det er viktig for oss å komme nærmere kundene våre, både de som bor i området, og ikke minst for alle kundene våre som er på veien, sier Leif Terje Hansen, konsernsjef i Ferda. 

Nybygget skal stå klart for åpning til høsten. Det blir på 1300 kvm med prioritert plass for verksted. Når nybygget står klart vil Ferda også kunne by på tømmestasjon og utendørs selvvaskanlegg for bobiler. 

Vil ha fornøyde kunder

Barbro Leirvik er født og oppvokst i Mo i Rana, hun kommer fra bransjen etter å ha jobbet 5 år på Rana Caravansenter.  

– Gjennom min erfaring fra bobil- og caravanbransjen har jeg erfart at høy servicegrad er viktig for å oppnå kundetilfredshet. Det tar jeg med meg til Ferda, med mål om at vi skal bli best i caravanbransjen på dette feltet, sier Leirvik. 

Barbro ser frem til å møte både nye og gamle kunder på Gruben. Hun kan tilby et bredt utvalg av bobiler og campingvogner, i tillegg til de hun har på lager har hun tilgang til hele Ferda sitt sortiment, som akkurat nå er over 500 enheter.  

Skaper arbeidsplasser

– Nå ser jeg fram til å ansette mine nye kolleger. Vi åpner avdelingen bemannet med gode Ferda kollegaer fra andre avdelinger i Norge. Nå er vi i gang med rekruttering av både selgere og tekniske ressurser til verkstedet. Vi forventer å ha ca 10 – 12 ansatte i løpet av 2022, sier Barbro. 


Barbro Leirvik (30) blir ny daglig leder av Ferdas nye avdeling i Mo i Rana. Til høsten flytter hun og bedriften inn i nybygde lokaler.Også på kjedenivå har Ferda et mål om å skille seg positivt ut når det gjelder service. 

– Det er viktig for oss at kundene våre føler trygghet på tur. De som kjøper bobil eller campingvogn hos oss, får prioritert tilgang til alle våre verksteder over hele landet. I tillegg har vi bemannet vakttelefon for kundene våre hver dag året rundt, dette gir en ekstra trygghet for de som er på tur, sier Hansen. 


Konsernsjef i Ferda, Leif Terje Hansen, satser nordover med ny forhandler i Mo i Rana (arkivbilde).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden