Ferda Fauske får lokalavdeling:: Ferda etablerer seg i Bodø | Din Fritid
Ferda Fauske får lokalavdeling:

Ferda etablerer seg i Bodø

16 .juni utvider bobil- og campingvognforhandleren Ferda Fauske sitt nedslagsfelt, med utsalgssted i Bodø. Målet er å komme enda tettere på kundene i Bodø og gjøre det enda enklere å realisere bobil og campingvogndrømmen, skriver Ferda i en pressemelding til Din Fritid.


Konsernsjef i Ferda, Leif Terje Hansen.

Konsernsjef Leif Terje Hansen forklarer at de har mange kunder i Bodø og lenge hatt et ønske om et utsalgssted i byen: – Vi har vært representert i Bodø flere ganger, blant annet med utstilling utenfor City Nord. Tilbakemeldingene har motivert oss til å gjøre en satsing med et eget utsalgssted i Trålveien 35, hvor også Kjøretøyspesialisten AS holder til. Herfra kan vi tilby både nye og brukte bobiler og campingvogner.

Erfaren bransjemann leder satsingen i Bodø

Etter to år med Norgesferie og covid-restriksjoner er det ikke noe som tyder på at interessen for bobiler og campingvogner dabber av. Thomas Bermann blir Ferda Fauskes mann i Bodø, han har lang erfaring fra bransjen og forteller: 

– Vognsalget er i stor vekst i Nordland, i fjor økte salget over 50% fra året før. Jeg møter stadig flere familier som setter pris på friheten og fleksibiliteten en campingvogn gir. Bermann er glad for å komme inn en stor kjede som Ferda.

– Det gir meg som selger et meget spennende utvalg, jeg kan selge bobiler og campingvogner fra Ferdas 13 avdelinger, med det får jeg muligheten til å tilfredsstille kundenes ønsker og behov. 


Ferdas lokaler og Thomas Bermann er allerede på plass i Trålveien 35 i Bodø.

Stadig mer utleie


Campr-sjef Kåre Johan Røinås har tro på privat utleie av bobil.

Som en følge av økende interesse for bobiler og campingvogner, er det også stor etterspørsel etter utleie. Ferda tilbyr utleie av bobiler og planen er at Bodø også skal bli en utleiedestinasjon.

Det er mange måter å leie på, og Ferdas spennende datterselskap Campr har en klar ambisjon å være den beste delingsplattformen for privat utleie av både campingvogner og bobiler. Daglig leder i Campr, Kåre Johan Røinås, forklarer: 

– Campr legger til rette for trygge leieforhold mellom private. Utleieforholdene er forsikret gjennom en nyutviklet utleieforsikring fra Gjensidige som dekker utleiers egenandel på kaskoforsikringen, eventuelle tapte leieinntekter og gir en kompensasjon for skaden som har skjedd. Utleieforsikringen er inkludert i alle leieforhold som gjøres på campr.no, og har en egenandel som belastes leietaker om uhellet skulle skje. Delingsøkonomi og bærekraft blir stadig vanligere og viktigere for folk. Ferda ønsker sammen med Gjensidige å ta en aktiv rolle for å stimulere til bedre utnyttelse av materielle ting som allerede er laget, og bidra til at de som ikke ønsker å eie i stedet kan leie - forteller Røinås.

Bodø er en bobil og campingvogn by 

Det er registrert ca. 700 bobiler og ca. 1.650 campingvogner i Bodø kommune, det gjør kommunen til en av de med størst interesse for bobil og campingvogner i Norge. Også i Nordland fylke er interessen stor, det er registrert hele 10.700 campingvogner. Kun Trøndelag fylke har flere med 12.600. Nordland er også nest største bobilfylke med 5.700 bobiler, kun slått av Hordaland med 6.100. 

I fjor ble det registrert 3.000 nye bobiler i Norge, og nesten 2.700 nye campingvogner. I Bodø ble det førstegangsregistrert 59 campingvogner, det er en dobling sammenlignet med 2020. Også bobiler solgte godt i Bodø, 44 nye bobiler ble førstegangsregistrert i 2021, det tilsvarer 33% økning fra 2020.

Kort om Ferda

Ferda er en norsk forhandlerkjede med forhandlere som siden 1969 jobbet for å gjøre livet i bobil og campingvogn tilgjengelig og attraktivt for alle. Ferda har i dag 13 avdelinger spredt utover hele landet, i tillegg samarbeider de tett med McRent som er Europas største selskap for utleie av bobiler. 

Adolfsen Gruppen, med brødrene Kristian Adolfsen og Roger Adolfsen er hovedaksjonærer i Ferda, i tillegg har Eidissen Consult fra Bodø 20% eierandel i selskapet.

Ferda har 12% av det totale bobilmarkedet i Norge og 20% på campingvognmarkedet. I Nordland har Ferda 16% markedsandel på bobil, og 12% markedsandel på campingvogn. Ferda solgte i 2021 1.800 bobiler og campingvogner og omsatte for 1,1 milliard. Selskapet har 200 ansatte.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden