Caravan Salon 2021: ​​​​​​​Møteplassen | Din Fritid
Caravan Salon 2021

​​​​​​​Møteplassen

Arrangørene av Caravan Salon liker å si at de er verdens største messe i sitt segment. Og det er det ingen grunn til å betvile. 13 haller på nesten 71 000 kvadratmeter, fullstappet med produkter av alle slag, ble i år besøkt av hele 185 000 potensielle kunder. Etter ti dager med åpne dører kan vi skrive under på at den 60. Caravan Salon ble en suksess.

Fjorårets Caravan Salon hang virkelig i en tynn tråd, grunnet pandemien. Men den gikk av stabelen med strenge smitteverntiltak og begrensning i antall besøkende. Selv om arrangementet splittet bransjen, og Hymer-gruppen mente det var ufornuftig å arrangere messe - var de utstillerne som deltok godt fornøyde. Selv om det var langt færre besøkende enn normalt, var de som kom kjøpelystne og antall signerte avtaler var på normalt nivå, kan flere produsenter fortelle Din Fritid.

– Årets arrangement var langt enklere å avvikle. Nå var smitteverntiltakene utprøvd i praksis. Folk brukte masker, spritet hendene og var relativt flinke til å vente utenfor enhetene når de var opptatt. Selv om Hymer-gruppen uteble også i år, opplevdes det ikke som at det var få produkter på messen. Det krydde av spennende produkter og det var hele 590 utstillere representert. For min egen del må jeg innrømme at det var en fin opplevelse å gå i en messehall igjen, etter et års opphold.

Trender

På produktsiden er det én stor og tydelig trend: Alle skal ha bybobiler, og de skal også kunne leveres med hevetak. En løsning som nok ikke er like godt akseptert i Norge, som nedover på kontinentet. Det har aldri tidligere vært et så bredt tilbud av bybobiler, og det gjelder spesielt premium-bybobiler. Tyskland er Europas største marked, og her er nå annenhver nye bobil en bybobil. En annen gledelig nyhet var de mange nye utstillerne. Det gjaldt nye bobilprodusenter, men i enda større grad har det dukket opp nye vogn-produsenter. Det er gledelig å se at det gror så godt i et segment hvor salgspilene har pekt nedover i mange år.

Spesialbygg

2021 var året hvor spesialbyggene virkelig fikk skinne på Caravan Salon. Og de aller, aller fleste kreative nyvinningene var campingvogner. Det er kanskje ikke så rart når man tenker på at mange har fått bedre tid, og camping har fått mer oppmerksomhet under pandemien. Summen av dette utløser mye kreativitet. Vi håper du får et inntrykk i vår reportasje, og anbefaler alle å gå innom vår nettside dinfritid.no for å se våre mange videosnutter fra messen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden