: Dometic kjøper opp NDS Energy | Din Fritid

Dometic kjøper opp NDS Energy

I går inngikk svenske Dometic og italienske NDS Energy en avtale som betyr at Dometic overtar selskapet som har spesialisert seg på mobile strømforsyningsprodukter for bruk i friluftsliv.

NDS Energy leverer bærbare strømforsyningsenheter, inkludert solenergiløsninger, ladere og omformere, og er basert i Italia. Produktene selges i flere markeder i Europa, blant annet til mer enn 200 distributører i Italia. Nettoomsetningen for de siste 12 månedene1 var rundt EUR 11 millioner med god driftsmargin og sterk organisk vekst. Omtrent 75 % av nettoomsetningen er i distribusjon og service og ettermarked. Selskapet er privateid, har 25 ansatte og har hovedkontor i Pescara, Italia.

Bakgrunn

Elektrifiseringstrenden i utendørsmarkedet er sterk og en fortsatt ekspansjon i markedet for Mobile Power Supply-løsninger er en strategisk prioritet for Dometic. Ettersom flere og flere tilbringer tid utendørs med kjøretøy eller båt som base, gjør behovet for strømforsyning utenfor strømnettet at etterspørselen etter bærekraftige og effektive mobile strømforsyningsløsninger øker kraftig. Oppkjøpet av NDS Energy utvider Dometics tilbud, distribusjonsnettverk og ekspertise på dette området.

Oppkjøpet er fullfinansiert med kontanter og forventes å bidra til Dometics resultat per aksje allerede fra starten. Transaksjonsprisen er ikke vesentlig i forhold til Dometics markedsverdi og publiseres ikke. NDS Energy vil bli rapportert som en del av EMEA-segmentet og transaksjonen forventes å avsluttes i løpet av første kvartal 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden