Fra uføretrygdet til selvstendig næringsdrivende: Satser friskt - med vogna som nytt hjem | Din Fritid
Fra uføretrygdet til selvstendig næringsdrivende

Satser friskt - med vogna som nytt hjem

Magni Reidun Langrusten solgte huset sitt på Sjoa for å investere i egen arbeidsplass. Nå bor hun fast i en campingvogn og satser på å formidle treningsglede.

For drøyt 2 år siden pakket 59-årige Magni Reidun Langrusten ned huset sitt på Sjoa og la det ut for salg. Planen og målet var klart.

– I 2017 ble jeg sykmeldt og det så ut til å ende med uføretrygd, men jeg hadde et sterkt ønske om ikke å gi opp arbeidslivet og følte jeg hadde mer å gi. Mens jeg var sykmeldt, fikk jeg tips av en venninne om å trene på Feelgood-senteret på Otta. Senteret hadde et konsept som passet meg fint. Det ga meg treningsglede, forteller Magni til Din Fritid når vi treffer henne en litt grå vinterdag i hennes nye hjem på Tangenodden Camping.

– Jeg likte treningskonseptet som Feelgood hadde så godt, at jeg straks fikk lys til å starte et eget senter. Raskt kontaktet jeg eierne av Feelgood for å høre om det var mulig å starte et eget senter. Etter det gikk alt svært raskt, og 5. februar 2020 åpnet jeg mitt eget Feelgood-senter på Stange, en drøy mil fra Hamar, forteller Magni fornøyd.

Solgte huset

– Allerede høsten 2019 hadde jeg «oppdaget» Tangenodden Camping. Stedet ligger 13 kilometer fra Stange. Jeg måtte ha et billig sted å bo. Huset mitt på Sjoa var solgt for å investere i prosjektet. På Tangenodden Camping fant jeg et oppslag om en campingvogn som var til salgs. Vogna kjøpte jeg samme dagen, uten å ha sett eller prøvd den. Campingvogna hadde bare et enkelt fortelt, så første året bodde jeg i vogna.

Det ble litt liten plass for Magni.

– Jeg fant ut at jeg ville ha et isolert helårstelt om jeg skulle fortsette å bo i vogna. Det ordnet seg, og nå har jeg fått stue og kjøkken på 22 kvadratmeter. Her oppholder jeg meg mest, vogna blir bare brukt til å sove i, sier Magni.

– Det eneste jeg savner er dusj, men sanitæranlegget er rett rundt hjørnet, så det går greit, forteller Magni fra sofakroken.

Uaktuelt

– Hvis noen skulle sagt til meg at jeg skulle ende opp med å bo i campingvogn, ville jeg svart at det er helt uaktuelt! Jeg så for meg kø for å vaske opp, kø for å gå på do og kø for å dusje. Men slik har det ikke blitt!

– Den eneste erfaringen jeg har hatt med campinglivet er da vi lånte campingvogn en uke med små barn. Vi dro til Sørlandet og hadde regnvær hele uka. Da ble jeg godt forsynt, og tenkte at campinglivet ikke er noe for meg. Men her sitter jeg og storkoser meg. Jeg kan ikke ha det bedre! Jeg har mye besøk, spesielt om sommeren. Det er fint og sosialt å bo på en campingplass. Alle snakker med hverandre, folk er hjelpsomme. Bor du i en blokk er det ikke sikker du vet hvem som er naboen din, sier Magni.

Trening

Konseptet på treningssenteret Feelgood er motoriserte apparater som er enkle å bruke. De hjelper deg til å gjøre bevegelsene dine riktig, og du velger selv hvor mye kraft du vil legge inn i bevegelsen. Har du en dårlig dag, kan du la maskinen ta deg gjennom øvelsen. Kundene er godt voksne, 60-70 åringer er det flest av.

– Dette er den beste måten å trene på, for apparatene viser vei. De gir styrketrening og kondisjon, forteller Elin Tamara Holland som er i gang med en av sine tre ukentlige turer til treningssenteret. Vi har fått lov å slippe inn på Feelgood treningssenter på Stange, og treffer Elin ved et av treningsapparatene.

– Konseptet her passer oss bedre enn et vanlig treningssenter, og så er det så deilig at det ikke er noe musikk her. Det er trivelig her og Magni er fantastisk kul, snill og grei. Jeg synes hun er skikkelig tøff. Å selge huset og flytte inn i en campingvogn hadde jeg aldri turt, avslutter Elin i det hun går fornøyd til neste øvelse.

– Den eldste som kommer til trening på senteret er over 90 år, fortelle Magni som oppmuntrer alle til å bevege seg litt mer. Vi må røre oss, gå turer, få opp blodsirkulasjonen og holde muskulaturen i aktivitet, sier Magni engasjert og tipser om at senteret har drop-in og at camping- og bobilfolket er hjertelig velkommen til å komme innom for en treningsrunde.

Bekymret

– Jeg har fått tilbud av flere om å leie leilighet. Det virker som de synes synd på meg som «må» bo i campingvogn. De ser for seg en liten trang campingvogn, og er kanskje bekymra for at jeg fryser og er kald. Men etter at lokalavisa, Hamar Arbeiderblad, hadde reportasje om meg med bilder fra campingvogna, ble mange overrasket. De fortalte meg at det var ikke slik de hadde forestilt seg det å bo i campingvogn. De synes jeg hadde det så koselig, forteller Magni fornøyd.

Overrasket

– Jeg synes det er fantastisk å komme ut av vogna på morgenen og se utover Mjøsa. Jeg har kjøpt meg en fiske-kajakk og har allerede dratt inn noen ørreter. På sommeren er det fullt av liv her. Mange har vært her i mange år og det er mange på døgnbesøk med bobil. Når høsten kommer, synes jeg det er helt greit at trafikken roer seg ned.  Vinteren er stille, campingplassen er åpen, men det kommer ikke mange på den mørkeste tiden av året. Jeg får det sosiale gjennom jobben min, så det går fint med stillheten på vinteren.

– Jeg er overrasket hvor godt jeg trives med campinglivet. Det er godt og varmt, og jeg kan oppføre meg som om jeg skulle bodd i leilighet.

– Så det haster ikke for meg med å flytte i hus, avslutter en fornøyd Magni Reidun Langrusten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden