Brannsikkerhet: Norskutviklet sikkerhetslader | Din Fritid
Gründer Eyolf Johansen med Nigthsafe-laderen og gaveesken han har vært med på å utvikle.
Brannsikkerhet

Norskutviklet sikkerhetslader

Nigthsafe er en mobillader med innebygd varmesensor og røykvarsler. Med denne sover du ekstra godt om natta, hevder gründer og daglig leder Eyolf Johansen.

Laderen er også en holder hvor telefonen står støtt og stødig. Idéen om en skikkelig trygg lader kom fra Fredrikstad. I dag er det et eget aksjeselskap (Nightsafe AS) som markedsfører og selger produktet.

– Det er tre grunner til at man skal velge denne laderen, forteller Eyolf oss. Den er enkel, trygg og sikker. Han utdyper:

– Den er enkel i bruk. Du kan plassere mobilen i ladekonsollen nesten uavhengig av alder, og det kan normalt gjøres med én hånd. Laderen er spesielt trygg. Det er fordi laderen har innebygd varme- og røykvarsler om uhellet skulle være ute. Den kan derfor trygt stå på nattbordet. Vi vet det er mange som bruker mobilen til vekkerklokke. Det tredje stikkordet er at laderen er sikker, den er godkjent av Nemko og EMC-sertifisert. Og er selvfølgelig E-merket.

Bobilbruk

– Laderen bør være ideell også for bobilfolk, mener gründeren. Spesielt for de som bruker mobilkameraet hele dagen, og kommer sent tilbake til bobilen med utladet telefon. Da er det bare å plassere den i ladekonsollen, og etter en god natts søvn er den fulladet neste morgen.

Apple har nå godkjent Nigthsafe som lader til deres iPhone-modeller med Lightning-kontakt, uten at garantien påvirkes. Vi har også adapter så mobiler med USB-C kobling kan brukes.  

Laderen kan bestilles på nettbutikk eller kjøpes hos din lokale telekom-butikk.

– Laderen er utviklet i Norge. Hvorfor har ingen tenkt på risikoen for varmgang og gassutvikling før, og gjort noe med det?

– Ja, du sier noe. Kort fortalt så er den et resultat av en idé hos et Fredrikstad-firma jeg var engasjert i for rundt fem år siden. Vi trengte et nytt produkt som våre ansatte kunne jobbe med, og etter en periode med brainstorming fikk nabofirmaet Snø Designstudio oppdraget med å utvikle idéen. Først nå etter at alle nødvendige godkjennelser er på plass har vi kommersialisert satsingen ved å opprette et selvstendig selskap (Nigthsafe AS) til å markedsføre og selge produktet. Laderen vil ikke koste mer enn hva en standard mobillader pluss en røykvarsler gjør til sammen. Den kan ikke kobles til et alarmsystem som mange har i sine bobiler og vogner. Men hvem vet hva vi kan finne på i fremtiden, smiler Eyolf lurt.

I praksis 

Din Fritids medarbeider har fått prøve laderen en tid, og kan bekrefte at den er enkel og rask å betjene. Ladetiden er som antydet på maksimalt på 45 minutter. Heldigvis har vi ikke fått utfordret alarmen på annet vis enn at da vi sprayet gass mot sensoren fikk vi både lyd- og lysvarsling. Kommer temperaturen over 75 grader, vil både lyd- og lysalarmen utløses. Foreløpig finnes laderen kun i 220V-versjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden