Din Fritid 7-2023 | Din Fritid

Din Fritid 7-2023

Her kan du se vår utgavevideo!

Din Fritid med bobil & caravan er i 2023 i sin 28. årgang, hele veien med inspirasjon, nyheter og hygge - til våre viktige lesere!

Denne utgaven er hos abonnentene i uke 43 og i løssalg fra og med 26. oktober 2023.

Er du abonnent (papir eller digitalt) kan du nå laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også eldre utgaver tilbake til 2016. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Ikke abonnent? Send oss en epost (klikk her) eller ring 9623 4343, så ordner vi det!

Innhold i denne utgaven: 

Utallige historier og sanger har i århundrer handlet om heksene på Blokksberg. De møttes fast natt til skjærtorsdag og tok turen på sopelimer, sier sagnet. Vi tok damptoget opp på toppen av det sagnomsuste tyske fjellet, ville stedet gi oss frysninger?

Danskene vet virkelig hvordan de skal gjøre det enkle, litt ekstra bra og spesielt. På en kafé rett i nærheten av bobilplassen fikk vi de deiligste surdeigsrundstykker med pisket smør, dansk ost og skikkelig god kaffe. Normalt henter vi ferske rundstykker og tar frokosten i bobilen, men dette smakte så godt at vi like godt startet dagen på dette samme stedet hele uken vi var i byen.

Affinity har gjort seg bemerket ved å utvikle modeller med unike og smarte planløsninger. De tenker definitivt utenfor boksen. Bobilene utvikles og bygges i Polen, men eies av svenske Kabe. Det er investert et betydelige beløp i fabrikken den siste tiden, og produksjonen i år er estimert til rundt 450 enheter.

Det er som en åpenbaring, å komme inn i en bybobil med en så åpen planløsning som denne modellen fra Affinity. Duo M domineres av en langsgående seng og en hel garderobevegg. Legg til topp byggekvalitet og du forstår sikkert hvorfor vi er begeistret.

Vi omgir oss med stadig flere batteridrevne dingser. I snitt har hver husholdning 12 ladere. Det å lade batterier er normalt ikke noe man tenker særlig på, og det trenger det heller ikke være – så lenge du følger Brannvernforeningens ladevettregler.

Blue Camp Sky Free er en bobil som er laget fra bunnen av for brukere som har en nedsatt funksjonsevne. 

Halloween har etter hvert fått sin plass også i norsk kultur. Og det er kanskje ikke så rart at barna synes feiringen som sammenfaller med den norske allehelgensaften er både skummel og spennende. Å reise i Danmark på denne tiden av året, i slutten på oktober, er ekstra spennende.

Fire bobilvenner fra Porsgrunn møtes jevnlig på Brunvall gård med sine bobiler for en avslappende helg. Etter en ganske stressende og masete hverdag er det en befrielse å kunne parkere på den fint tilpassede plassen, forteller de fire vennene til Din Fritid.

Som tittelen antyder, er entusiasmen til å ta og føle på, når Din Fritids medarbeider skal presentere byen hun bor og lever i for våre lesere. Bli med til Trondhjem, landets tredje største by.

Nigthsafe er en mobillader med innebygd varmesensor og røykvarsler. Med denne sover du ekstra godt om natta, hevder gründer og daglig leder Eyolf Johansen.

Vi er vel alle klar over hvor viktig det er å trene, spesielt når vi er på lange turer som krever mye tid i bilen. Etter mange timer på veien føler du deg gjerne litt støl. Det er hoftene som strammer seg og skuldrene som blir stive.

– Jeg henter ekstra motivasjon og glede til å jobbe med Campr. I bunn og grunn handler våre tjenester om å bidra til å dele muligheten for gode opplevelser. Det betyr jo også at vi tar mer vare på miljøet vårt ved å dele ressursene. Hvorfor skal det egentlig bare være en bruker for hver eier av en bobil, spør daglig leder Kåre Johan Røinås i Campr?

Verdenslansering, nye vogner og bobiler lansert spesielt for det norske markedet, flotte stands og et fantastisk underholdningstilbud. Det var noen av opplevelsene historiens første caravanmesse på Hellerudsletta kunne by på.

I Sverige er det lange tradisjoner for såkalte campere. En campingmodul som settes bakpå en pickup. I Norge virker det som om det først er nå at nordmenn har fått opp øynene for potensialet i den litt mer eventyrlige friheten på hjul.

Selv en så kompakt enhet som en camper kan by på plass til en hel familie. Vi har sett nærmere på Easy Camper EC 6 SH-2.1 for to voksne og to barn.

Takket være at Alfred Tabbert som 45-åring startet å produsere campingvogner, kunne produsenten i 2023 feire hele 70 år. Men historien starter ikke med en vogn.

Det er et lovende og annerledes ytre som møter deg første gang du ser Caravelair Sport Line 410. Vi har sett nærmere på den franske 2024-modellen.

Den er kompakt, smart og lettkjørt. Den ser bra ut, selv om noen kanskje vil si den er litt jålete med sine kule, men upraktiske svarte utvendige detaljer. Liker du å skifte til middag og har en stor garderobe? Intet problem, her er masse garderobeplass og plass til hele sju rundt bordet.