: Idyllen på Kjerknesvågen | Din Fritid

Idyllen på Kjerknesvågen

Ildsjeler har blåst liv i den gamle havneidyllen i Kjerknesvågen. Kaianlegget er tidligere blitt kåret til Norges nest fineste. Nå er det også åpnet for bobiler.


Kjerknesvangen

Kjerknesvågen er det sikkert ikke mange som har hørt om, men i løpet av de neste årene kommer tusenvis av båtfolk til å legge til kai. I det siste har også bobilfolket funnet frem til denne idyllen innerst i Beistadfjorden i Nord-Trøndelag.
Kjerknesvågen er ei lita bygd tilhørende Inderøy kommune, som nettopp slo seg sammen med Mosvik kommune. De to tidligere frittstående kommunene på hver side av fjorden, knyttes sammen av den 1010 meter lange Skarnsundbroen. Da broen ble åpnet i 1991 ble den kåret til skråkabelbroen i verden med lengst hovedspenn.


Fra 1860

Da Bobil og Caravan besøkte Kjerknesvågen sto 12 bobiler oppstilt. På en gresslette noen meter bak farkostene, satt en gjeng glade tilreisende og spiste middag.
Like ved holdt en gjeng ildsjeler på med vårpussen av Jekta Pauline. Den ærverdige seilbåten ble bygd i 1860 i Inderøy, og gikk blant annet i skipsfart mellom Bergen og Arkhangelsk i Russland. Båten tilhører et lokalt museum, men hver sommer tilbys besøkende i Kjerknesvågen å seile med båten på en fjordtur.


100 kroner natten

Kaianlegget på Kjerknesvågen åpent for besøkende, både båtfolk og tilreisende på fire hjul. For hundre kroner natten kan man overnatte med bobilen.
På anlegget finnes det både kiosk, pub, dusj, vaskemaskin, badeplass og strøm. På puben hender det ikke sjelden at de inviterer musikkanter til å spille live.
Hundre meter fra havnen ligger bygdas eneste butikk, slik at de tilreisende kan handle inn godt drikke eller middagsmat.


40 kroner kiloen

Mange vil likevel benytte muligheten til å handle fersk fisk fra Kjerknesvågens eget fiskeutsalg på kaia.
Bobil og Caravans utsendte bladde opp hundre kroner for 2,5 kilo sei. Fisken var så fersk at den krøllet seg i stekepannen. Andre besøkende dro hjem med en handlepose full av den skinn- og beinfrie herligheten som ble fisket utenfor Skarnsundet noen timer tidligere.
Er man optimist og glad i å fiske, kan fiskestangen medbringes. Ute på kaia er det gode muligheter for fiskelykke.
Liker man friluftsturer, er det bare å iføre seg gode sko. Marka og strendene innbyr til mange flotte muligheter med anlagte turstier i nærheten.
I nabolaget ligger den berømte veien «Den gyldne omvei», hvor man kan besøke lokale kunsthåndverkere, historiske minnesmerker, gårdsmatprodusenter og museer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden