: Usynlige fotgjengere | Din Fritid

Usynlige fotgjengere

Fotgjengere tror de blir godt sett hvis de går i gatelys. Det gjør de ikke, fastslår de som sitter i bilene. Åtte av ti førere har opplevd nestenulykker med fotgjengere uten refleks.

Høyt antall

Det er YouGov som har gjennomført den landsomfattende spørreundersøkelsen for forsikringsselskapet If. – Dette er et skremmende høyt tall. Vi kommer aldri til å slutte å mase om at refleks er viktig. Refleks redder liv, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If. I fjor var det i alt 13 dødsulykker med fotgjengere innblandet, viser statistikk fra Statens vegvesen Vegdirektoratet. En bilist kan se en fotgjenger uten refleks på en ubelyst vei fra kun 25-40 meter. Hvis du bruker refleks øker synligheten til 130-140 meter. Med fjernlys kan en bilist se en fotgjenger med refleks på mer enn 400 meters avstand. Unge under 30 år er dårligst til å bruke refleks, viser flere undersøkelser. Derfor har forsikringsselskapet If i år et samarbeid med motekjeden Weekday om en motekolleksjon med reflekterende tilbehør som består av fire vesker og en caps.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden