Slovenia: overnatting: Trygt og enkelt | Din Fritid
Slovenia: overnatting

Trygt og enkelt

Hele 60 prosent av Slovenia er dekket av skog. Her finner du elver med krystallklart vann, dramatiske fjell og slettelandskap. Attraktive landskap for deg med bobil eller campingvogn. Men hvor overnatter du?

Det er ikke lov å fricampe i Slovenia, men det er ikke vanskelig å finne seg en plass å stå i fred og ro. På nettsiden www.slovenia.info går du til kapitlet ”Where to stay” og velger ”Camping”. Her finner du en knapp merket med ”Campsite”, hvor du finner 78 campingplasser, og under knappen ”Motorhome and RV parking spots” finner du 54 bobilplasser.

Ut på landet

Når jeg er på tur synes jeg det er spesielt gøy å få kontakt med lokalbefolkningen, og det er enkelt om du skaffer deg en versjon av Agrocamping. Den finnes både i papirutgave og elektronisk - se egen rammesak. 

Det er mange slovenske bønder som er stolte av sine produkter og gårdsutsalgene er utallige. Vi testet ut to av de nesten 100 plassene som tilbyr overnatting til bobilfolk. 

Den første da vi var på vei til Bled sørfra: Turisticna Kmetija Matijovc i Naklo hadde ikke så mye mer enn et gårdstun å by på. Hyggelige folk, tross mangel på språkkunnskaper, gjorde likevel sitt beste for at vi skulle få et fint opphold. Gården dyrket mye frukt og hadde spesialisert seg på snaps. Spekepølsen vi kjøpte var også egenprodusert, og meget god.

Frisk luft

Langt mer imponerende omgivelser å skrive hjem om, fant vi hos Senkova Domacija i Zg. Jezersko (N46.4079 E14.5214). Her var det høner og hester i massevis, og et lite serveringssted. I tillegg var det toalett og dusj og benker som kunne brukes av bobilfolket. Området ligger rett ved alpenes østligste isbre, og vi fikk kjenne på den friske og kalde fjelluften - selv i juli. Her kan du gå spektakulære fotturer ved foten eller til toppen av de imponerende fjellene i området. Dette er likevel ikke den eneste aktiviteten som foregår, vi havnet midt i et lokalt sykkelritt - en idrett som er svært populær i området sommerstid. På vinteren er det normalt mulig å stå på ski her, og mange går langrenn. Vi skulle videre nordover til Østerrike og snirklet oss videre på den smale veien som var full av blide sykkelamatører.

Grottecamping

Da vi var i grottene Skocjanske Jame overnattet vi hos Emilijana Lipovšek på campingplassen Dujčeva domačija (N 45.6553°, E 14.024911°). På den store plassen med elven rundt var det god plass, stille og rolig i begynnelsen av juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden