2015-nyheter: Frankia: Halvintegrert lettvekter | Din Fritid
2015-nyheter: Frankia

Halvintegrert lettvekter

Den tyske kvalitetsprodusenten Frankia kaster seg inn i det som for de er et nytt markedssegment - nemlig 3,5 tonns-klassen.


Frankias halvintegrerte T72 lanseres for 2015-sesongen i klassen under 3,5 tonn. Ifølge produsenten blir lastvekten på rundt 400 kilo.

Kvalitetsstempel

Bilene er basert på Fiat Ducato, og for ikke å tulle med Frankias anerkjente kvalitetsstempel, bruker de nye materialer og nye teknikker for å spare vekt. Til 2015-sesongen kommer det to modeller, en med fransk seng T72FD og en med langsgående enkeltsenger GD-L, begge med dobbeltgulv.

Høy eller lav?

– Kundene er i stor grad delt i to grupper, de som ønsker å prioritere høy garasje og de som ønsker lav seng, kunne Frankia fortelle på sin pressekonferanse i juni. Derfor kommer T72 GD-L i to utgaver: L (lav seng) eller H (høy seng).


En åpen planløsning i T72 FD med fransk hjørneseng bak og et bad som er det største vi har sett i en bil med denne planløsningen. Også sittegruppen er romslig.

Batterier

En annen nyhet er at Frankia utelukkende satser på gel-batteriteknologi. De vedlikeholdsfrie gel-batteriene fra Büttner gir 48Ah før polspenningen blir for lav, de tidligere AGM-batteriene klarte 27Ah, ifølge Frankia. De nye batteriene har spesielt god prestanda i forhold til vekt.


Frittstående senger og delt baderom tar mye plass. Dette går ut over sittegruppen i Frankia T72 GD-L, som leveres med to høyder på sengene.

Andre endringer

Frankia bobiler basert på Iveco utgår. Vil du ha Iveco må du velge RMB Le Voyageur. Alle Frankias modeller har fått ny bakende med nytt design; kun LED-lys, mer kompakt og med lavere bakluker, der hvor disse finnes. I tillegg ny utvendig dekor som er mer i linje med vinduene, samt at de røde elementene forsvinner. I stedet for to mørke interiørfarger, vil det nå være et lyst og et mørkt alternativ. Skyview er Frankias nye begrep på to brede takluker, montert ved siden av hverandre. Kan leveres på alle 2015-modeller og ettermonteres på eldre biler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden