: Veiviseren | Din Fritid

Veiviseren

– Jeg trives best på landeveien, og har aldri hatt noe sans for hotell. Den beste måten å oppleve Europa på er med bobil, smiler Mette Ilstad. Nå skal norske bobilister få glede av hennes lange reiseerfaring i det nystartede firmaet bobilreiser.com.


Mette Ilstad satser på å dele av sine praktiske erfaringer i jobben som bobilguide. Foto: Tore Afdal

Tilbyr guiding

– Jeg tenkte på ideen i flere år sammen med mannen min. Det finnes jo mange firmaer i Europa som tilbyr guidede bobilturer. Jeg synes det er en god ide da jeg vet at mange kvier seg for å reise alene. Og det tror jeg like ofte gjelder det sosiale som det praktiske. Uansett vil de som blir med på turer med bobilreiser.com bli ivaretatt på alle områder. Mette Ilstad er 59 år og har reist Europa rundt siden hun var seks år. Gleden ved å reise har hun hatt hele tiden, og de siste femten årene har turene gått med bobil. Det gjør at hun er godt kjent på kontinentet. – Hva er vanskelig med å reise utenlands? – Jeg kan ikke se noe som er vanskelig. Jeg er ikke slik som type, og kjører gjerne turer alene også, det går helt fint. Det eneste jeg holder meg unne er storbyer, de liker jeg ikke. – Hvilke europeiske land har du reist i? – Det er nesten lettere å si hvilke land jeg ikke har vært i, og det er Portugal og de baltiske landene. – Hva er bakgrunnen for at du starter som bobil-veiviser? – Noen år tilbake ble min mann syk, og nå er jeg enke. Og så er jeg uføretrygdet, men jeg har veldig lyst til å bruke kunnskapen min til noe nyttig. Om jeg kan komme dit at jeg får dekket mine reisekostnader når jeg er på tur med andre mennesker, så høres det ut som en drøm. – Hvordan legger du opp turene? – Rent praktisk kommer jeg til å kjøre først på de tydelig avtalte dagsetappene, og så blir det individuelle avreiser for følget, helt til firmaets andre ansatte, Halvard Repvik danner baktroppen. Halvard er en praktisk mann som bidrar til at det blir en god tur på alle måter.


Faksimile fra magasinet Bobil & Caravan 1-2017.

Les hele saken i Bobil & Caravan 1-2017

Denne artikkelen er et utdrag av saken som stod på trykk i vår søsterpublikasjon magasinet Bobil & Caravan 1-2017. Utgaven er nå i løssalg og hos abonnenter. For mer info: www.bobilcaravan.no


Faksimile fra magasinet Bobil & Caravan 1-2017.

 


Forsiden på Bobil & Caravan utgave 1-2017.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden