: Knaus 2016: Påkostet kjørevogn | Din Fritid

Knaus 2016: Påkostet kjørevogn

Knaus campingvogner er populære i Norge - spesielt som reisevogner. Knaus Südwind Exclusive 580 FDK er en mer påkostet modell enn deres volummodell, Sport 450.

– Det er jo bedre speil og lys her enn vi har hjemme på badet! De to tenåringsjentene som er med på campingvogntur konstaterer fornøyd at badet på vår Knaus 580 er mer enn godkjent. Etter et par dager i 580 FDK- vogna blir også dobbeltsenga godkjent. Romslig og med god madrass. Løsningen med håndvask og speil utenfor toalettet er ikke så vanlig, men fungerer bra i praksis. Litt merkelig at Knaus har satt av stor plass til dusj foran toalettet - i en så kompakt vogn. Dusjen krever forheng, og de fleste unngår i det lengste en dusj hvor forhenget klistrer seg til kroppen, men det gir i det minste bra benplass for den som sitter på toalettet.


Dobbeltsengen er romslig og har komfortabel kaldtskummadrass. Om du er velvillig kan man si at kjøkkenet har greit med benkeplater, selv om platen over kjøleskapet er upraktisk å jobbe på. Foto: Tore Afdal

Første klasse

En god grunn til å bli glad i denne vognen er Alde-varmen. I tillegg har vognen elektrisk gulvvarme. Det var høst under vår prøvetur, og vi kjørte Alde-varmen kun på strøm. Men selv på gufne høstdager holdt den vannbårne varmen en behagelig temperatur i hele vognen.


Toalettet og dusjen er plassert i et lite rom innerst ved siden av sengen. Dusjløsningen er ikke egnet til hyppig bruk. Foto: Tore Afdal

For familier

Vognen er oppgitt å ha fem soveplasser, men det forutsetter at sittegruppen res opp til en soveplass. Målgruppen for denne vognen er familier. Køyesenger for to barn og romslig dobbeltseng for to voksne er ideelt. I tillegg kan som sagt en femte person være med. Sittegruppen har veldig grei plass til fire, men det er en liten sittepute til en femteperson også, på den andre langveggsiden. Vognen er egnet til helårsbruk i følge produsenten, med isolert spillvannstank. Det er standard med elektronisk stabilitetskontroll.


Takk til Oslo Caravan for utlån av testvogn.

Knaus Südwind Exclusive 580 FDK

Total lengde: 782 cm Innvendig lengde: 568 cm Utvendig/innvendig bredde: 250/234 cm Høyde utvendig/innvendig: 257/196 cm Egenvekt: 1390 kg Maks tillatt totalvekt: 1600 kg Soveplasser: 5 Mål dobbeltseng: 192x155 cm Mål oppredd seng: 194x114 cm Mål køyesenger: 228x72 og 216x72 cm

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden