: Tradisjon og nytenkning | Din Fritid

Tradisjon og nytenkning

– I fjor feiret vi dobbelt 50-års jubileum. Det er gøy å jobbe med Solifer og Polar som har lange tradisjoner og en stolt historie, forteller Rune Finkelsen i SoliferPolar AS.


Polar vil fra 2015-sesongen være det eneste merket som produseres på den svenske fabrikken i Dorotea.

Skandinavisk

Mobile Living har svenske eiere og er i dag organisert i en moderne skandinavisk selskapsform med et tyvetalls ansatte i Sverige, i tillegg til lokale representanter i Norge og Finland. I Sverige importerer selskapet Bürstner og Niesmann+Bischoff i tillegg til Solifer og Polar. Selskapet har også utviklet butikkonseptet Movera, som nå er på plass hos Mohagen bil i Norge, mens flere forhandlere er underveis. Movera har Europas største produsent som leverandør og det finnes nærmere 20 000 produkter i sortimentet.

Jubileumsmodell

Som så mange andre merker importøren at bobilsalget er stabilt eller økende, mens det er nedgang i salget av campingvogner. – Når det blir nedgang i salget merkes det ekstra godt hos de svenske produsentene, kan Finkelsen fortelle. Mange velger da å gå for pris i stedet for kvalitet. På bobiler i Norge håper selskapet å stå for nærmere ti prosent av salget i år. Det er spesielt den integrerte jubileumsmodellen Solifer Finlandia 715S som selger godt med sin store utstyrspakke. Dette er en bobil med to separate enkeltsenger og bad på tvers bakerst i bilen. Men også prisgunstige halvintegrerte Solifer Action, som leveres i hele sju utgaver, har vært en bestselger gjennom flere år. Satsningsområdet for Solifer er bobiler i prisklassen 500 000, opp til en million kroner. Polar produserer også bobiler, men dette er spesialprodukter for kunder som vet hva de skal ha. Når det gjelder vogner satser Polar på kvalitets- og luksus-campingvogner for nordiske forhold.


Polar vil fra 2015-sesongen være det eneste merket som produseres på den svenske fabrikken i Dorotea. Foto: Tore Afdal

Egen messe

– Caravanmessen på Lillestrøm er bransjens største utstillingsplass, men i år vil ikke Solifer og Polar være tilstede. I stedet har Mobile Living leid seg inn på Exporama i samme tidsperiode. – Vi har så mange produkter og store nyheter at vi ønsker et eget messekonsept, forteller Rune Finkelsen. Det blir derfor en egen messe med nyheter fra Solifer og Polar, samt en del fritidsutstyr, da leverandøren ønsker å inkludere ferie og fritid i Exporamas lokaler som ligger rett ved messecampen.

Siste nytt: Solifer flytter ut av skandinavia

Solifer startet i Finland for femti år siden og flyttet sin produksjon til Sverige i 1990. Bobilproduksjonen skjer på to ulike fabrikker i Tyskland, LMC og Capron. En stor nyhet i forkant av lanseringen av 2015-sesongen, er at Solifer også flytter produksjonen av campingvogner til Tyskland og produserer 2015-modellene i samarbeid med Hymer-gruppen. – Solifer ønsker å ta med seg sine skandinaviske kvaliteter til en stor tysk kvalitetsprodusent og lage produkter som er gode nok for tøffe nordiske forhold, forteller produsenten i en pressemelding. Eierne har så stor tro på resultatet av flyttingen at de velger å kalle de nye modellene for Solifer 2.0, for å understreke at dette blir et løft og en helt ny generasjon Solifer-produkter. – På Dorotea-fabrikken i Sverige blir det nå kun Polar igjen, og målet er å fylle opp det vakumet som flyttingen av Solifer skaper med økt volum på kvalitetsprodusenten Polar, forteller selskapet i sin pressemelding.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden