: Polar 2003: Julehygge i campingvognen | Din Fritid

Polar 2003: Julehygge i campingvognen

Du verden, hvor det oser av julehygge. I den grad at jeg ikke kan unngå å komme i julestemning, når jeg går inn døren til den varme og ferdigpyntede stuen i campingvognen. De kan ikke ha invitert mange til julemiddag, for det er bare plass til 6 rundt bordet og hele «huset på hjul» er på ca. 15 m2. Men, det er akkurat plass nok til familien, som består av Marianne, Hans Kurt og fire jenter. Juleforberedelsene er i full gang, men uten stress.

Det kan nok forundre noen, at man i det hele tatt vurderer å feire jul i en campingvogn. De første tanker som slår en er: hva hvis det blir ordentlig kaldt, hvordan får vi anden stekt og hvordan kan vi gå rundt juletreet. Ja, spørsmålene er mange og av svært praktisk karakter. Men slik tenker denne familien overhodet ikke. Det handler om å være sammen og hygge seg både med hverandre og alle de andre caravanistene på plassen.

Marianne forteller, «Jeg har vært på camping siden jeg var bitte liten og det har vært på mange forskjellige måter, helt fra et lite telt til i dag hvor vi har en stor campingvogn - Polar 620 - med alt utstyr. Det er sentralvarme med gulvvarme, baderom med dusj, varmt og kaldt vann, toalett, stort kjøleskap og en god stekeovn til bla. å steke sprø juleand i. Og nei, vi fryser ikke. Ofte kjører vi til Sverige eller Østerrike for å stå på ski, og campingvognen har ingen problemer med å mestre det til tider harde vinterværet.». Pluscamp Gol er stort sett full. Campingplassen ligger kun 2 km syd for sentrum av Gol. Det ser så hyggelig ut. Det er rim på trærne og masser av lys i de små hjemmene. Jeg prøver å forestille meg hvordan det hele ville ha sett ut, hvis det hadde vært sne.

«I løpet av dette juletreff har det vært masse arrangementer for barna. I løpet av formiddagen har vi laget juledekorasjoner. Fra 14-16 har vi leid forsamlingshuset, der barn og voksne skal gå rundt juletreet og selvsagt kommer julenissen og alle hans smånisser forbi med gaver», forteller Marianne.

Til spørsmålet om gangen rundt juletreet, er det det eneste punkt, der familien føler at de må inngå noen kompromisser. Treet er ikke så stort og vi plasserer det midt på spisebordet og sitter på våre plasser og synger de mange julesangene. Men Hans Kurt avbryter: «fordelen her er helt klart at man slipper å slite seg gjennom de mange sangene på overfylt mage, fordi vi kan sitte. Det medvirker også til at vi kan synge mange flere. Så får vi heller gå en tur senere, for å forbrenne noen av kaloriene», smiler han. Anden syder i ovnen og det er i ferd med å bli gjort klart for potetene. Man kan si mye om den søte juletid, men når «shoppingracet» er overstått og man kommer til den hjemlige hygge, med de man bryr seg mest om, så er faktisk julen en ordentlig trivelig tid.

PRAKTISK INFORMASJON Hvis du er i tvil om din campingvogn kan brukes om vinteren, så kontakt din lokale forhandler som kan hjelpe deg på vei. Når du steker juleand i gasskomfyr, må du regne med at det tar ca, 25% lengere tid enn det pleier. Campingplasser: www.camping.no www.nafcamp.com www.pluscamp.no (Gol)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden