: Beitostølen - et vintereldorado | Din Fritid

Beitostølen - et vintereldorado

Beitostølen i Valdres tar deg i mot med åpent landskap, blide folk og massevis av aktiviteter. Campingplassen, den eneste på Beitostølen, har plass til 300 vogner og kan friste med både luksuriøs spa-avdeling, egen restaurant og fin lekepark. Er du sportsidiot sikrer du deg en plass med utsikt rett ned på skistadionen.

Campingvert

– I 1995 var det bare skog her! Jeg lånte 12 millioner kroner til 12 prosent rente og vi begynte å grave den 19. mai i 1995. Det var fortsatt snø, vi gikk på skaren husker jeg. Plassen sto snart ferdig, i løpet av et år sto det klart. Det var tøft de første årene. Med fire og en halv betalende «vogn» gikk det jo ikke rundt, det er helt sikkert. Men, jeg hadde en forretningsplan og sammen med rådet fra en kompis om å låne nok penger til også å betale rentene, noe jeg gjorde, ble dette etter hvert en sunn bedrift. Nils Dale er verten og er fra «litt lenger ned i bygda». Han leier grunnen der han i dag driver med ca 270 for campingvogner. Han synes det er fint å være campingvert og har ikke noe imot alle de forskjellige rollene han har. – Noen ganger er jeg nesten som en psykolog for folk. Men jeg liker virkelig å snakke med folk. Men jeg takker aldri ja til å komme på kaffebesøk. Det rådet fikk jeg tidlig, og det har jeg fulgt. Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg forfordeler. Alle behandles helt likt og det er viktig for meg. – Nå går det rundt her, men du må vite hva du driver med, sier den gjestfrie mannen.

Service

Nils er svært opptatt av at plassen er ren, ryddig og måket fri for snø. Veinettet mellom vognene er imponerende. Hyttene er fullt utstyrt helt ned til siste detalj som telys! Skal du opp på campingen en helg kan du ringe Nils, så setter han på strømmen for deg. Jeg lurer i mitt stille sinn på hvor lang tid det tar å sette på strømmen dersom halvparten av plassen bestemmer seg for å komme samme helg. For det gjør han nemlig, hvis du ringer før du kommer selvsagt, for. Du ringer, og Nils går ut og slår på bryteren slik at du har varm vogn når du kommer. Resepsjonen åpner han klokken 9 hver dag. Mobiltelefonen er på tjuefire timer i døgnet, og er det stille perioder kan han tillate seg et pusterom og reise hjem en tur. På travle dager har Nils rett som det er hyggelig selskap i «timra». Timra er resepsjonen og er bygget i samme tradisjonelle stil som flere andre bygninger Nils har satt opp. I tillegg til campingvognene er det 12 hytter og leiligheter med alt fra to til 12 sengeplasser. For noen få år siden satte han opp et fellesanlegg med kjøkken, badstue, steambadstue, massasjestol og dusjrom. Og vi ble imponerte over Jotnetunet. Bygget i eldgammel stil setter de gamle tømrede bygningene et sjeldent og vakkert preg på campingplassen. «Heilnorskt» er følelsen en får når faklene lyser opp det tømrede languset. En kjenner at en får lyst på mjød og reint kjøtt liksom. – Hva har forandret seg? – Størrelsen på vognene. Før var de små, nå er de større og finere på alle måter. Men folket har ikke forandret seg, de er like trivelige alle sammen. – Er det vinteren som er best? – Ja, dette er jo en vinterplass. Noen tar med seg vogna om sommeren og farter litt, men det er færre av dem nå. De som vil reise litt rundt kjøper seg en kjørevogn isteden. Nils synes det dårlig gjort at camping blir fremstilt som litt «harry», slik som for eksempel noen tv-serier ynder å fremstille dette livet. – Dette er ikke «harry» i det hele tatt, dette er ferieform som er kommet for å bli! Det er aldri trøbbel eller bråk her og du finner alle slags mennesker.


Besøk Lyskapellet som ligger ved helsesportsenteret. Den nydelig glassmosaikken er laget av kunstneren Ferdinand Finne. Kapellet er åpent hele døgnet og det er gratis inngang. Byggmester Herbert Mollehauer har stått for oppføringen.

Standard

Plassen har fire stjerner. For å få fem stjerner er det noen flere ting som kreves. For eksempel at det er såpe på hyttebadene og at sengene er redd opp på utleiehyttene. – En gang var jeg bestemt på å klare å lage Norges beste campingplass. Men jeg trenger ikke fem stjerner for å være det. Så lenge vi har fire og jeg føler at vi har en virkelig fin plass, er jeg fornøyd. Vi har en kjempeflott lekeplass for barn, du kan bade i basseng både på helsesportsenteret og hotellet. Det nye fellesanlegget Nils bygde for få siden har frister virkelig til å la seg dampe i badstue, masseres eller soles. Det er skinnende rent, vakre farger og sjelfullt innredet. Kommer du veldig sent opp en kveld har også anlegget et flott kjøkken og en hyggelig spisestue klar til bruk mens du venter på at vogna skal bli skikkelig varm før du kryper til køys. Om morgene er det bare å spenne skiene på seg og nyte landets kanskje aller beste skiløyper. Alt virker nært og levende. I tillegg til alle aktivitetene som er tilgjengelig på Beitostølen er det gangavstand, (eller hesteskyss-avstand om du ønsker), til minst ti steder du får bestilt mat, to sportsforretninger, tre matbutikker, to klesforretninger, og på toppen av det hele, et vinmonopol. – Vi mangler egentlig bare apotek nå, så har vi absolutt alt, sier den blide campingverten.


Kanefart er stemningsfullt og behagelig, der du sitter under varme pledd og reinsdyrskinn. Faklene brenner og du hører lyden av dombjeller i vintermørket. Trenger du bryllupsskyss eller heste-taxi? Ta kontakt med et av hestesentrene for å få oppfylt ditt spesielle ønske.

Festivaler i Valdres

Valdres har en rekke festivaler i løpet av året; bl.a. Vinjerock, Trollrock, Norsk Rakfiskfestival, Jørn Hilmestemnet, Valdres Sommersymfoni, LIV-dagane, Beatlesfestivalen, Dylanfestivalen, Fjelljazz, Trubadurfestivalen og Stølsfestivalen. I tillegg arrangeres flere store idrettsarrangement Hundespannkjøring er både eksotisk og miljøvennlig og er en aktivitet som passer for hele familien. Du kan velge om du vil kjøre hundespannet selv eller om du vil være passasjer. Skilandslaget har kåret Beitostølen til landets beste langrennsdestinasjon, soleklart foran Sjusjøen og Voss - og langrennssesongen er godt i gang! Nytt av året er åpningen av Norges eneste sommerkjelkeanlegg i en akebakke. I sommerparken finner du bl.a.: Norges eneste bilbane i sitt slag Norges første bob-bane i slalåmbakke. Gyrotrampoline Mer informasjon: www.enjoybeito.com www.beitocamp.no www.visitnorway.com www.beitoaktiv.com

Vinterguide for Beitostølen

I tillegg til langrenn, er det flotte forhold for alpint, hundekjøring, kanefart og fartsfylte aktiviteter som snowrafting, airboard og kjelkeaking. Topp 8 vinter-aktiviteter for barnefamilier på Beitostølen: - Besøk verdens største troll- og nisseland; Trollenes Kongerike - Slalåmkjøring i barnebakken og kveldskjøring - Bading i et av Beitostølens tre svømmebasseng - Gøyal og fartsfylt kjelkeaking - Få sug i magen på Snørafting. - Opplev å kjøre med hundspann med Beito Husky Tours - Ta med akebrett til Bergojordet ski-lekeland - Aktiviteter med hest på Beitostølens to hestesenter: Myhre Gard og Fjellrittet

FAKTA om Beitostølen Hytter og Camping

Beitostølen Hytter og Camping ligger sentralt i Sør-Norge. Avstand fra Oslo er 223 kilometer, fra Bergen 320 kilometer og Fagernes 37 kilometer. Du følger E16 til Fagernes, kjører nordover mot Beitostølen og Beitostølen Hytter og Camping er noe av det aller første som møter deg. Skal du invitere noen opp kan du sende dem med bussen. Rutetider finnes på www.jvb.no Nytt serviceanlegg som foruten dusj, toalett og kjøkken har Tyrkisk bad(dampbad), badstue, massasjestol og solarium. Pris er ca 8000,- for vinter og 4000,- for sommersesongen. Restaurant, lekeplass og mulighet for svært mange aktiviteter Gangavstand til alpinanlegg som ligger midt i Beitostølen sentrum Hyttekapasitet til 120 personer. Hyttene er meget velutstyrte og bygget for å holde på varmen en kald vinternatt. En svært hyggelig opplevelse!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden