: Penta-campisterne er meget trofaste | Din Fritid

Penta-campisterne er meget trofaste

En veldig stor del av de caravanister, som i tidens løp har gått til anskaffelse av det store 5-kantete Penta forteltet, kjøper et nytt Penta, når det er på tide å bytte ut.


Det er ikke uden grund, at Penta er blevet danskernes foretrukne fastliggerfortelt. Både størrelse og stabilitet opfylder de flestes behov.

Det er det flere grunner til. Den første og vesentligste er, at det store forteltet fra den danske forteltfabrikken Isabella i Vejle dekker mange sesongcamperes behov på en optimal måte. Dels på grunn av all plassen, stabiliteten, de forskjellige utbyggings-muligheter, og ikke minst det behagelige inneklimaet. Penta, som så dagens lys i 1985, er også markedets mest stabile sesongfortelt. På tross av sin størrelse ­ helt opp til 23 kvadratmeter ­ blir forteltet stående selv i den kraftigste storm. Hemmeligheten bak er utformingen med de fem sidene, som skråner. Det betyr at vinden ikke kan få tak, og at regnet renner lett av. Et brett overheng hele veien rundt sikrer, at vannet ikke renner ned langs sidene og legger igjen forurensningsstriper. Årsaken til den gode stabiliteten er også en veldig avansert stangkonstruksjon og en kraftig teltduk, som er 280 grams dysefarget akryl. Dysefargingen betyr at duken er gjennomfarget, og derfor holder på fargene i mange år. Den markante stabiliteten selv i stormfullt vær har resultert i, at mange caravanister omtaler forteltet som Pentagon. Innvendig betyr den gode plassen, at det kan dekkes opp til svært så mange. Bl.a. fordi det ikke er nødvendig med en støttestang i midten når man er der. I kraft av to lysfelter i taket er det alltid et behagelig lys innendørs ­ også selv om solen ikke er ramme. Penta er for øvrig det eneste forteltet på markedet med lysfelter i taket. Selv om Penta i seg selv er utstyrt med mange forskjellige fasiliteter, så finnes det likevel et omfattende ekstrautstyrsprogram, som hovedsaklig er blitt til etter ønsker fra caravanistene. Noe av det mest populære ekstrautstyret er en sidebygning ­ ofte i begge sider. De kan benyttes til mange forskjellige formål, f.eks. som entre med plass til yttertøy. Et annet formål kan være et ekstra værelse til barn eller gjester, eller som ekstra oppbevaringsplass. Man kan også gå til anskaffelse av en dørmarkise, som i kraft av sin konstruksjon både gir ly og holder den værste vinden ute, når døren til forteltet åpnes. Den kan monteres i en av Pentas to hjørneseksjoner. Det kan også suppleres med en myggnettseksjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden