Krevende fransk regelverk: Ulovlig å ta bilde av Eiffeltårnet? | Din Fritid
Det er et ganske så spektakulært lysshow fra Eiffeltårnet på kveldstid, og det er fullt lovlig å fotografere dette som privatperson. På bildet har lysene ikke enda gått på, og da er det fritt fram for alle fotografer - også til kommersiell bruk. Foto Delenclos Wladimir.
Krevende fransk regelverk

Ulovlig å ta bilde av Eiffeltårnet?

I det siste har flere medier minnet på at det er forbudt å ta bilder av Eiffeltårnet på kvelden og natten på grunn av franske opphavsrettigheter til lysene. Det høres smått utrolig ut, men lysene som ble montert i 1985 er registrert som et kunstverk, og dermed beskyttet av fransk lov, kan vg.no fortelle.

VG har fått en uttalelse fra informasjonsavdelingen i Société d´exploitation de la Tour Eiffel (SETE) som sier at all fotografering på dagtid er problemfri, og ikke knyttet opp til noen rettighetsproblemer. Derimot blir det mer komplisert når lysene på tårnet blir slått på, forteller SETE: Som en konsekvens av at lysene er opphavsrettighetsbeskyttet skal det betales et gebyr for bruken av bilder som gjengir disse til kommersiell bruk.

Men dette gjelder ikke privatpersoner, som trygt kan fotografere tårnet døgnet rundt og dele disse bildene i sosiale medier - så lenge det ikke er penger involvert. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden