Høvringen i vinterskrud: En siste rest av snø | Din Fritid
Høvringen i vinterskrud

En siste rest av snø

Mange kvier seg for vintercamping. Bobilen eller vogna føles fort litt stor og tung når man vet at glatte motbakker venter. I mars i fjor fikk jeg en perfekt senvintertur til fjellbygda Høvringen i Rondane. Veiene opp var bare, hele den svingete veien opp fra E6 var uten is eller snø. Men på toppen var det mer en nok snø igjen til en skitur.

Har du vært på vintercamping på kontinentet, vet du at det selv på vinterstid er stort sett bare veier. Det er normalt kun snødekte småveier på den siste og korte strekningen til skitrekket eller campingen. Det gir en ekstra trygghetsfølelse for mange sjåfører.

Lett som en plett

Nettopp føret var avgjørende for min egen del på denne turen. Det fristet lite å kjøre de utallige svingene og de mange hundre høydemeterne på isete underlag. Selv med piggdekk skal man ikke overdrive kjøreegenskapene til en forhjulsdrevet bobil på vinterføre.

Men på denne tiden av året, i slutten av mars, hadde den varmende vårsola hjulpet til. Å kjøre opp bakken ble en ren fornøyelse på tørr asfalt.


Det var en vinterdrøm av en tur. Vårsola varmet både veien og hjertet på den svingete veien opp til Høvringen.

Overnatting

Ved fjellbygda Høvringen er det mulig å overnatte på Høvringen Camping. Vi var på vei dit, men måtte snu i bunnen av den siste bakken fordi den var dekket av snø, også en del løssnø. Vi parkerte og overnattet på områdets store fellesparkering. Du ser plassen på høyre hånd straks du er oppe. Det er betaling, men svært rimelig her. Det var ikke noe dårlig utgangspunkt. Vi var nesten alene der. Herfra kan man spenne på seg skiene, og ta for seg av de rundt 150 kilometer med langrennsløyper i området. Er du sporty kan du gå mot landets høyeste langrennsløype fra parkeringsplassen til Formokampen som ligger 1428 meter over havet. På toppen er det siktskive, og i klarvær kan du peke deg ut topper både i Dovrefjell, Jotunheimen og Rondane!


Vel oppe var det fremdeles skiføre og godt med plass på parkeringen.

Mange tilbud

Det finnes tilbud for de fleste året rundt på Høvringen: Høvringen landhandleri og kafé, Dovrehytta fjellkafé, Putten fjellkafé, Per Gynt-hytta og Smuksjøseter.

I tillegg tilbys det mange aktiviteter i fjellbygda: Hundekjøring, skiopplæring og skyss med beltebil. I sommerhalvåret kan du oppleve fjellet med sykkel, til hest eller til fots.

Blåtimen

Å overnatte i en lys og varm bobil i slike dramatiske omgivelser, mens blåtimen siger på, er rett og slett magisk. Det var en del vind og det gynget godt i bobilen. Men ikke mer enn at det var søvndyssende. Jeg skal definitivt tilbake til Høvringen!

Høvringen høyfjellsgrend

  • Ligger nord i Gudbrandsdalen, på vestsiden av Rondane nasjonalpark.
  • GPS: 61.888252, 9.477407
  • Mer info: hovringen.no
  • På denne nettsiden finner du værinformasjon og linker til skiførerapporter og annen nyttig info.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden