Sommer 2020: Stor økning i camping som ferieform | Din Fritid
Mange har valgt alternative former for sommerferie i år.
Sommer 2020

Stor økning i camping som ferieform

En fersk undersøkelse gjort for Erwin Hymer Group, viser at det har vært en kraftig vekst i camping som ferieform i Europa. 

Her får du de viktigste fakta fra undersøkelsen, hvor 3050 personer fra Tyskland, Italia, Frankrike, Nederland, Sverige, Danmark og Norge ble undersøkt i perioden 29.7. - 4.8.2020.

  • I året med koronapandemien økte ferie med campingvogn med 20% blant alle typer ferier. 
  • 50% tilbrakte sommerferien 2020 hjemme - en økning på 70% fra året før. 
  • 13% av ferierende i Europa tilbrakte sommerferien i en campingvogn eller bobil.
  • Omtrent halvparten av alle ferierende som var på reise med bobil eller campingvogn i 2020, hadde normalt valgt en annen form for ferie:
  • i 2019 hadde 18% av årets campingvognsreisende booket en pakketur med fly og 16% hadde bestilt et opphold i en leilighet, hytte eller hotell.
  • Blant de “aktive” reiseformene var det kun ferier med campingvogner eller bobiler som hadde vekst. Rundt 13 prosent av europeerne som dro på tur, tilbrakte den på en campingplass i 2020. Pakketurer med fly (ned 69%) og cruise (ned 42%) viste de sterkeste nedgangene sammenlignet med 2019.

Til tross for et coronavirus-stengt samfunn i mange uker, var registreringstallene for bobiler fra mai til juli 2020 opp 26,5% fra året før i hele Europa.

For mange var campingvogn det beste feriealternativet for sommeren 2020: For rundt halvparten av de som reiste med campingvogn i år, var dette en ny ferieform. 18% av dem hadde bestilt en flypakketur i 2019, 16% hadde tilbrakt ferien på et hotell, hytte eller leilighet.

I følge den europeiske undersøkelsen var det fem hovedårsaker til ikke å ta den forrige typen ferie og for å bytte til en campingvogntur: 80% ønsket ikke å reise med fly på grunn av coronavirus, 75% var bekymret for at de ikke ville kunne returnere som planlagt. Andre viktige faktorer var frykten for å måtte gå i karantene, de koronavirusrelaterte kravene som ville påvirke den forrige formen for ferie (70% i hvert tilfelle) og smittefaren (66%).

Disse grunnene ble oppgitt for camping som en alternativ ferieform: Deltakerne liker muligheten for å reise til forskjellige steder (52%), at man er uavhengig under reisen (51%) og nærhet til naturen (47%). Andre viktige grunner at man reiser alene og unngår grupper av mennesker (40%) og muligheten til å prøve noe nytt (40%). Den lave smitterisikoen spiller også en rolle. 30% av de spurte ser på dette som et argument for en campingferie - like mange som forventer at campingvognen er en effektiv måte å fjerne seg fra en stressende hverdag. Samlet sett er holdningen til den mobile formen for ferie ekstremt positiv: Totalt 43% av alle de som deltok Europa kan tenke seg campingferie i løpet av de neste tre årene.

Ikke bare reiseformen, men også valget av feriemål påvirkes av coronavirus: Ferierende som reiste utenfor Europa i 2019 er mer sannsynlig å tilbringe ferien i et annet europeisk land i 2020 (19%). De som tidligere reiste til andre europeiske land drar nå på ferie i sitt eget land (23%) - og de som reiste i Tyskland i 2019, men utenfor sin egen region, foretrekker å bo nær hjemmet i år (17%).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden