2020: Statistikk i Europa:: Stabile registreringstall tross nedstenging | Din Fritid
Det er gode tall for Europa i 2020, til tross for utfordringene med smittespredning og nedstenging av fabrikker.
2020: Statistikk i Europa:

Stabile registreringstall tross nedstenging

Til tross for utfordringer med nedstenginger i forbindelse med korona-pandemien, har nyregistrering av bobiler og campingvogner vært generelt stabil i Europa.


Det er gode tall for 2020, til tross for utfordringer.

Nyregistreringer av campingvogner og bobiler i Europa falt med én prosent i løpet av de første syv månedene av 2020, til tross for koronapandemien og nedstengningen det førte til. Salget etter “nedstengingen” i mars og april viser et nysalg som har vært over all forventning. Den europeiske caravanindustrien forventer at virksomheten vil være god også de neste månedene, melder European Caravan Federation (ECF).

Totalt er 153 024 bobiler og campingvogner nyregistrert i Europa fra januar til juli måned. Dette er “bare” 1,2 prosent mindre enn i samme periode året før. Juli-tallene imponerer med en vekst på 61,4 prosent sammenlignet med juli i 2019. Alle markeder (med unntak av Norge) økte med minst 20 prosent denne måneden.


Etter en brå nedgang på grunn av lockdown i mange europeiske land i våres, har nyregistreringer av bobiler og campingvogner økt kraftig i juni og juli.

– Med en bobil eller campingvogn reiser man kun med personer fra sin egen husstand og er i stor grad selvforsynt med kjøretøyets egen bo-, sove-, matlagings- og sanitæranlegg. Det gjør denne ferieformen spesielt trygg og populær, forklarer Jost Krüger, generalsekretær i European Caravan Federation (ECF).


Tabellen viser registrereringer av nye campingvogner og bobiler i Europa janar-juli 2020. * Estimater. **Tallene er foreløpige, Storbritannia: Tallene må godkjennes av NCC.

Tyskland er fortsatt det største markedet i Europa med 70 551 nyregistrerte fritidskjøretøyer. Siden begynnelsen av året har de hatt en vekst på 15,3 prosent sammenlignet med fjorårets rekordresultat. Det samme gjelder få andre land. Frankrike, som ble hardere rammet av pandemien og tok mer drastiske tiltak, er fortsatt det nest største markedet med 21 574 nye registreringer og en nedgang på 8,5 prosent. Italia (5022 enheter), Spania (4978 enheter) og Storbritannia (13 870 enheter) - alle hardt rammet av pandemien - led også tap på henholdsvis 8,4, 19,7 og 36,3 prosent, om man ser på tallene fra januar til juli 2020.

I tillegg til Tyskland var trenden spesielt positiv i Østerrike (2411 enheter) med et pluss på 11,8 prosent, i Danmark (2972 enheter) med et pluss på 20,1 prosent og i Finland (2074 enheter) med et pluss på 14,7 prosent. Nye registreringer i nøkkelmarkedene i Nederland (6944 enheter), Sveits (5 372 biler) og Sverige (5 168 enheter) opprettholdt i 2020 sine gode resultater sammenlignet med de tilsvarende første sju månedene i 2019.

Bobiler vokser mest

Det er bobiler som har en positiv utvikling (4,0 prosent sammenlignet med 2019). Totalt ble 103 447 bobiler nylig registrert i hele Europa fra januar til juli 2020. Campingvogner klarte ikke å opprettholde nivået sammenlignet med de første sju månedene av 2019, og falt med 10,6 prosent til 49 577 enheter. 

Tyskland er også det største campingvogn-markedet i Europa med 19 981 nyregistrerte vogner. Det var et lite fall på 1,7 prosent. Det nest viktigste markedet i Europa, Storbritannia, ble imidlertid hardere rammet; nye registreringer krympet med nesten en tredjedel til 7812 enheter. Frankrike (3993 enheter) registrerte også et fall på 21,3 prosent. Det er gledelig å merke seg at det viktige nederlandske markedet nesten opprettholdt forrige års resultat med 5 106 nye registreringer (minus 2,2 prosent). Salget og nyregisteringer av campingvogner i hele Europa ser nå ut til å ha nådd bunnivået, og tallene for juli viser en klar økning nesten overalt.

– Vi antar at også vognsalget vil få en viss innhentingseffekt en stund fremover på grunn av at også dette representerer en trygg ferieformen og i tillegg er en gunstig økonomisk løsning å feriere på, avslutter Jost Krüger, generalsekretær i European Caravan Federation (ECF).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden