Finland: Verdens lykkeligste land | Din Fritid
Foto: VisitFinland/Mikko Huotari
Finland

Verdens lykkeligste land

For 7. år på rad er Finland blitt kåret til verdens lykkeligste land! For å feire dette ønsker Visit Finland å invitere noen heldige utvalgte til en urban lykkeekspedisjon i hovedstaden, Helsinki, i sommer. Her skal nøkkelen til finsk lykke avsløres.


Foto: Jussi Hellsten

Finner er stolte og takknemlige for denne prestisjetunge tittelen, og tror at nøkkelen til deres unike lykkestil finnes i fire grunnleggende elementer: en nær tilknytning til naturen, en jordnær livsstil, mat fra ferske ingredienser og en bærekraftig tilnærming til livet .


Foto: Lauri Rotko

Finsk lykke, ifølge finnene selv, er ikke en statshemmelighet eller stort mysterium, men i stedet et sett med ferdigheter som kan læres eller en kombinasjon av lifehacks. Fra en tur i skogen eller en dukkert i sjøen etter badstuen til et måltid laget av ferske, lokale råvarer, dette er den daglige finske lykke.


Foto: Julia Kivela

Hacking på den finske måten

I fjor delte finnene sin lykke under verdens første Happiness Masterclass i den uberørte stillheten i Lakeland-regionen. I år slår Visit Finland seg sammen med Helsinki Partners for å avsløre kilden til urban lykke – teamet til Helsinki Happiness Hackers vil presentere sine happiness life hacks for et innholdsrikt og fredelig liv.

Helsinki Happiness Hackers er fem faste, men likevel distinkte Helsinkians som vil dele sine tips og triks for lykke i byen.

  • 70 år gammel skateboardentusiast og lidenskapelig svømmer, Lena Salmi vil avsløre de nye reglene for urban svømming.


Lena Salmi på skateboard. Foto: Maija Astikainen

  • Kokk og eier av flere restauranter kjent for bærekraft, Luka Balac, vil dele sin lokale tilnærming til sosial gastronomi.
  • Velværeekspert og biolog Adela Pajunen vil avsløre hva legen kan bestille i Finland – som kanskje bare er en tur i skogen.


Adela Pajunen. Foto: Okko Oinonen

  • Designer Tero Kuitunen skal ut på sykkeltur for å vise hvordan det urbane og naturen kan kombineres i Helsingfors, og hvordan dette forholdet inspirerer lokal design og finsk livsstil.


Tero Kuitunen. Foto: Sofia Okkonen Amos Rex

  • Tapio Hakanen, også kjent som en av Finlands største elektroniske musikkeksporter DJ Orkidea, vil spinne på 1-er og 2-ere på sauna-rave.


Orkidea5. Foto: Matti Pyykkö

  • Deltakelse i Helsinki Happiness Hacks urban ekspedisjon vil være gratis for de utvalgte deltakerne. Visit Finland og Helsinki Partners vil dekke reiseutgifter til og fra Finland. De heldige deltakerne vil nyte en kuratert fem-dagers opplevelse mellom 9. og 14. juni 2024, laget av gruppen av Helsinki Happiness Hackers, som vil veilede deltakerne til å finne sin indre Helsinkian.


Foto: Harri Tarvainen/North Karelia

  • “Det er et gammelt finsk ordtak som sier ‘den som har lykke, bør skjule den’. Som verdens lykkeligste land siden 2018, har vi bestemt oss for å ta den gamle setningen og oppdatere den, noe som gjør vårt moderne motto: «den som har lykke, bør dele den.» Vi er glade for å invitere folk fra hele verden til å lære om våre finske nøkler og hacks til lykke,” kommenterer Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing i Business Finland. “I 2023 inviterte vi globale lykkesøkere til verdens første Happiness Masterclass, og i år er vi begeistret over å dele en autentisk bit av finsk urban lykke i Helsinki fra våre egne Helsinki Happiness Hackers.”


Foto: Karoliina Barlund

Søknader er åpne frem til 4. april 2024. For å søke og finne mer informasjon, se www.helsinkihappinesshacks.com

Se rapporten her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden