Kulturbyen Bodø: Verdens lengste party | Din Fritid
Kulturbyen Bodø

Verdens lengste party

Mer enn 500 000 besøkende vil sørge for at Bodø2024 blir en eneste stor fest, forteller arrangøren. At Bodø er europeisk kulturhovedstad i år, skal ikke skje ubemerket.

Normalt er det mye aktivitet i Bodø, spesielt sommerstid. I år er det langt mer som skjer i kulturbyen. Sammen med Bad Ischl (Østerrike) og Tartu (Estland) er det i år kulturen i Bodø skal blomstre.

Og det er ikke småtteri av aktiviteter som skjer, mer enn 1000 konserter, utstillinger og andre spennende aktiviteter skjer i Bodø i løpet av året. Åpningen skjedde i februar, men mange høydepunkter gjenstår.

Kulturkalender

Såpass mye er det som skjer i Bodø at arrangøren har laget en kalenderfunksjon på nettsiden kulturkalender.bodo2024.no. Til sammen er det snakk om mer enn 1000 arrangement i oversikten. Nettsiden gir alle mulighet til å søke på datoer, type arrangement og raskt få opp aktuelle og spennende tilbud.

Noen høydepunkter

Midtsommerfesten Midsummer Mystery den 22. juni blir en stor utendørs feiring i Breivika utenfor sentrum. Her blir det lek, ild, teater, mat og moro. Noe senere, den 2. juli, kommer Bryan Adams til Norlandshallen for å holde konsert. Litt roligere blir det sikkert på Strikkekino. Oppdag litt av livet under vann i magiske Saltstraumen i form av en utendørs utstilling. Kunst i arktisk natur viser en rekke arbeider fra spennende kunstnere i vakre omgivelser. Publikum kan fritt vandre rundt, og som arrangøren sier det: Kunsten får en toveis funksjon; den blir en vei ut i naturen - og en vei inn i deg selv.

Arktisk

Bodø er den første byen nord for polarsirkelen som er kulturhovedstad, og Bodø2024 er Nord-Norges største kultursatsing noensinne. Det har kun vært to norske byer som tidligere har hatt samme status, og det var Bergen i 2000 og Stavanger i 2008. Til sammen har 70 europeiske byer hatt den gjeve tittelen, siden starten i 1985.

Lokal kultur

Den 12. august kan du bli bedre kjent med samisk kultur i samebyen Staulaloukta. Det blir også samiske språkdager, marked og Mijá duobddága - kystsamiske landskap – hvor du lærer om samisk praksis, relasjoner, verdier og bærekraft.

Mat er også kultur, og flere arrangementer handler om lokal arktisk mat basert på fisk, reinkjøtt og elg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden