Stadig flere åpner opp:: Fabrikkåpninger også i Italia og Frankrike | Din Fritid
Stadig flere åpner opp:

Fabrikkåpninger også i Italia og Frankrike

Din Fritid kunne nylig fortelle at tyske caravanprodusenter og forhandlere har gjenåpnet. Nå har også Fiat gjenåpnet Sevel-fabrikken som produserer Ducato-chassis til bobilprodusentene. Åpnet er også Trigano-gruppens største fabrikk i Sør-Frankrike, som igjen vil produsere blant annet Challenger-bobiler fra den 4. mai.

Det har vært tøffe tider og det sier seg selv at det er ekstreme tiltak å stenge hele fabrikker. På Fiat og Citroen/Peugeots varebilfabrikk i Italia jobber det for eksempel 6000 mennesker.

Dette sier Fiat selv om gjenåpningen:

En rekke helse- og sikkerhetstiltak er iverksatt ved Sevel-anlegget i Atessa, Italia. Blant annet sanitering av over 300.000 m2 verkstedgulv, installasjon av rundt 130 dispensere av håndrenser, utlegging av informasjon om forebygging og videovervåking, informasjonsbrosjyrer og plakater.

Måler kroppstemperatur

I tillegg er det installert et dusin overvåkningskameraer/termiske kameraer som måler kroppstemperatur ved innganger til fabrikken. Tiltakene skal sikre maksimal beskyttelse av arbeidstakere etter oppstart av produksjonsaktivitetene suspendert på grunn av Covid-19-krisen. Samtidig startet også begrensede aktiviteter ved Fiats anlegg i Cassino, Pomigliano, Termoli og Mirafiori i forbindelse med komponentforsyningen til Sevel-anlegget.

– På Sevel-anlegget i Atessa i dag har vi demonstrert at det er vår viktigste prioritering å beskytte våre arbeidere, sier Pietro Gorlier, COO for FCAs EMEA-region. Gjenåpningen av Sevel-anlegget, sammen med FoU-aktiviteter og pre-serieproduksjon av elektriske og hybridmodeller i Torino og Melfi, er resultatet av streng analyse og forberedelse utført i samarbeid med ledende virologer og andre eksperter og ble enige med alle fagforeninger. Vi har jobbet hver dag med den italienske regjeringen og lokale myndigheter for å forberede oss på en retur til produksjonen i Italia, samtidig som vi sikrer at det ikke er noe kompromiss med sikkerheten til noen som jobber på noen av våre produksjonsanlegg eller kontorer.

Litt av en vaskejobb

Før de ansatte kom tilbake til jobb, gjentok selskapet rengjøringen av anlegget da produksjonen ble avbrutt 17. mars. Det inkluderer 18 hvileområder, 52 toaletter, 29 garderober med mer enn 7400 skap, 2 medisinske rom og 4 kafeteriaer. 

Før produksjonsstart ble alle ansatte i Sevel invitert til en webside for opplæring i hvilke tiltak som gjelder i de ulike produksjonsområdene. 

Alle ansatte har fått et personlig sett masker, vernebriller og hansker som skiftes daglig. De som pendler med offentlig transport vil få en ekstra maske for å reise til og fra jobb.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden