Trafikksikkerhet i praksis:: Dropp sandaler når du kjører | Din Fritid
Trafikksikkerhet i praksis:

Dropp sandaler når du kjører

Ta deg bryet med å skifte fra sandaler og flipflops før du kjører bil i sommer, råder NAF.

– Flipflops og løse sandaler kan henge fast i gulvmattene og skape farlige situasjoner når du sitter bak rattet, sier Ingunn Handagard, senior kommunikasjonsrådgiver i medlemsorganisasjonen NAF.

Riktig fottøy er viktig når du er sjåfør, uansett om du skal kjøre kort eller langt. Mister du kontakt med pedalene kan det få store konsekvenser. Et skobytte er fort gjort, men kan plutselig få mye å si dersom du kommer ut for noe uventet.

– I det øyeblikket du må reagere raskt må skoen følge med fra gass til brems. Når du kjører må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene, sier Handagard.

I sommervarmen kan det være smart å ha et par gode sko liggende bak i bilen slik at det er enkelt å skifte fottøy. Det er nemlig heller ikke noe godt alternativ å kjøre barbent. Selv en liten stein kan utløse refleksen hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned.

– Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten, avslutter Ingunn Handagard.


Riktige kjøresko sitter godt på foten og har elastisk såle (Foto: NAF)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden