Smart campingoversikt: Campingoversikt i lomma | Din Fritid
Smart campingoversikt

Campingoversikt i lomma

Vi blir mer og mer vant til å ta opp mobilen for å sjekke kartet, kjøreruta eller åpningstidene dit vi skal. Nå har det også kommet et nytt, norsk digitalt verktøy for deg som søker nærmeste campingplass.


Yngve Øye Løkås (t.v) og Mats Langgård kan stolte vise frem den nye appen.

Mange ønsker å raskt finne nærmeste camping og booke seg inn ved hjelp av smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskinen.

De tre kompisene og arbeidskollegaene Yngve Øye Løkås, Mats Langgård og Eyvind Bull Gjertsen, er alle frilufts- og campingentusiaster. De jobber for tiden på høygir for å få til nettopp dette. Interessen for å utvikle et digitalt verktøy for campingbrukere og campingplassdrivere har utgangspunkt i egne erfaringer med å være på tur:

– Siden vi møttes første gang for flere år siden, har vi vært på mange turer sammen. Mest i Norge. Et av våre turprosjekter var å gå til den høyeste toppen i hvert av landets fylker, den gang hadde vi 19 fylker, forteller Yngve til Din Fritid.

Idéen

– Fra barndommen av har jeg alltid vært ute i naturen, både i fjellet og ved sjøen. Jeg har overnattet på utallige campingplasser, i telt og leide hytter, sier Mats.

– Det var erfaringer fra turene vi hadde sammen som gjorde at vi kom på idéen om en brukervennlig digital løsning for campingnæringen. Ved flere anledninger opplevde vi at det var vanskelig å få oversikt over campingene som lå i områdene vi ønsket å besøke. I tillegg opplevde vi at veldig få plasser tilbyr booking, og at de stedene vi tilsynelatende fikk booket ikke ga noen bekreftelse på at bookingen var registrert. Dette resulterte i at vi kom frem til plasser uten at det var noen til å ta oss imot, og at vi måtte lete rundt i nabolaget for å finne eieren som kunne gi oss nøkkelen til campinghytta.

Omfattende arbeid

Den nye digitale plattformen er både for campingturister som vil ha oversikt over tilgjengelige campingplasser og bobilparkeringer, og for campingplass-driverne som vil administrere informasjon om plassen sin selv. – Det er krevende å holde en oppdatert oversikt, så vi setter pris på når campingturistene deler informasjon om plasser, og ønsker om ny funksjonalitet, forteller trekløveret

– Det har vært et omfattende arbeid så langt å samle informasjon. Vi har brukt Google Maps, Facebook, samtaler med campingplasser, reist rundt, digitale nettmøter og mange telefonsamtaler for å finne informasjon. Mange av campingplassdriverne har vi gitt tilgang slik at de selv kan oppdatere informasjonen. Det har vært veldig gøy å holde på med dette. Nå har vi plattformen som gir oversikten over plassene. Arbeidet videre, er å få på plass bookingsystemet, og hvis alle bruker det, så er prosjektet vellykket, sier Yngve som forteller at alt dette arbeidet gjøres utenom fulltidsjobben.

Passert tusen

I dag har vi i overkant av 1100 registrerte camping- og bobilplasser i Campio-appen. Flere enn 200 campingplasser er allerede i dag inne i systemet, og legger selv inn informasjon. Vi får inn mange forslag, og legger inn ny funksjonalitet kontinuerlig. Kollega Eyvind er den tekniske ressursen hos oss. Vår visjon er å gjøre camping lettere tilgjengelig for turister, og forenkle arbeidshverdagen til campingplassdriverne gjennom utvikling av brukervennlige tekniske løsninger skreddersydd for camping, sier Mats og avslutter med å fortelle at kameratgjengen har 5 topp- og fjellturer igjen før alle 19 er krysset av på listen.

Lenker

www.campio.no

www.facebook.com/campio.no

www.instagram.com/campio.no

Campio-appen for iPhone og Android er gratis og finnes på App Store og Google Play.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden