Anja bor i bobilen: Norgestur i sommer | Din Fritid
Anja bor i bobilen

Norgestur i sommer

Din Fritids danske medarbeider Anja Robanke bor i bobilen på heltid. Hjemmet på hjul passer perfekt for et allsidig og kreativt yrkesliv, som består av å være en «rullende» grafisk designer, fotograf, foredragsholder og barnebokforfatter.

Din Fritid møtte nylig Anja utenfor Moss. Da var hun klar for fire måneder med norske eventyr. Og med på veien er hennes nye følgesvenn Núna, en Bichon Havanais.

En fed vintertur

I desember i fjor var Anja på en kjapp jobbtur i Norge med en bobil som skulle fotograferes. Den danske forhandleren TJ Camper ønsket autentiske reklamebilder i flott norsk natur. Været og opplevelsene som møtte henne i vinter-Norge var krevende, men som hun selv sier det:

– Det dramatiske i Norge har vokst på meg, og jeg tror Norge er i ferd med å bli mitt nye Island.

Alle som har fulgt Anja vet hun har et helt unikt forhold til sagaøya, hvor hun har tilbragt til sammen et år. Blant annet på reise i egen bobil.

– Norge er langt mer kortreist og har også en fantastisk natur, sier Anja. Som legger vekt på at spesielt nå når hun skal ha med hund, så blir det langt enklere å reise rett nord til nabolandet. Og ikke minst er det langt rimeligere, understreker hun.

Jobb på hjul

Selv kaller hun sin livsstil «work and travel», og har i flere år vist at det går utmerket å reise og oppleve mens man er i fullt arbeid. I tillegg kaller Anja seg selv en minimalist, med noen få unntak er alt hun eier i bobilen. Og hun er alltid klar for nye eventyr, det kan kanskje være noe av årsaken til at hun alltid går i ull- og friluftsklær.

Norge for tur

Nå skal altså Norge oppdages, og Din Fritids lesere vil få flere artikler fra Anja i tiden som kommer. Det kan være alt fra favoritt-fricampingplasser til unike fjell- og fjordopplevelser. Anja har ikke planlagt turen i detalj, men viser meg sitt digitale kart på mobilen. Her er utallige steder merket av som plasser hun vil besøke.

Fra Østfold går turen sørover og til en avtale i Kristiansand, forteller Anja. Derfra kan turen gå rett nord, opp i fjellheimen i retning Setesdalen. Kanskje sparer Anja Lysefjorden og Prekestolen til neste Norges-tur, for i Bergen venter en reisepartner for en ukes tid, da hennes mor tar flyet hit. Veien videre peker nordover, mot Helgelandskysten og Lofoten. Videre står Andøya, Senja og Tromsø på kartet. Anja har også tenkt tanken om Finland, men i det dette magasinet går i trykken, forteller hun at det sannsynligvis bare blir å kjøre ned Sverige hjem til Danmark, en gang i august. Følg med, vi holder dere oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden