: Isabella 2004: Penta - "utestuen" er større enn campingvognen | Din Fritid

Isabella 2004: Penta - "utestuen" er større enn campingvognen

Det er flere grunner til at de europeiske sesongcaravanistenes favorittfortelt er det femkantete Penta Gold fra den danske forteltfabrikken Isabella. Hovedgrunnen er selvsagt størrelsen - altså all plassen, men det teller også, at det er snakk om en meget sikker konstruksjon, og at man ved hjelp av ulikt ekstrautstyr kan bygge ut forteltet helt etter eget behov.

Syntetisk materiale

Det karakteristiske Penta Gold har en teltdybde på 3,5 meter, og det kan leveres til campingvogner fra fire til syv meter. Det betyr, at den største Penta-modellen gir et areal på 28 kvadratmeter. Noe som i forhold til campingvognen øker caravanistens oppholdsareal med rundt 150 prosent. Tross sin størrelse er Penta-forteltene lyse og innbydende innvendig. Grunnen til det er både meget store vindusarealer og de store lysfeltene i taket. Selve konstruksjonen er noe av det mest avanserte på markedet. Skulle værgudene vise seg fra sin utrivelige side, står Penta Gold fast, og de fleste vindpåvirkninger preller av på grunn av de skrå sidene og det rundtløpende uthenget. Sistnevnte er også grunn til, at smuss og skitt ikke renner nedover teltsiden, når det regner. For mange caravanister er det viktig, at deres fortelt ikke etter et år er falmet i fargene og henger i teltduken. Materialene som er brukt i Penta Gold, er meget robuste og holder stand i mange år mot sterk sol, regn, vind og den generelle forurensing. Bunnen i forteltet er en praktisk polyester/PVC-sokkel. Front og gavler er av kraftig gjennomfarget Isacryl-teltduk. Taket er belagt polyesterduk med en spesiell vevet innerside, som inneholder PVA. Et syntetisk materiale, som har som egenskap at den fordeler den naturlige fuktigheten i forteltet på hele takundersiden, slik at kondensproblemene reduseres til et minimum. Selv om det er god plass i forteltet, foretrekker mange langliggere å øke innearealet med en eller to sideutbygginger. Blant det rikholdige ekstrautstyret er også en praktisk dørmarkise, en ekstra hjørnedør med vindfang og myggnett til hjørneseksjonene. Penta Gold markedsføres i år i en praktisk marineblå farge med lyse innramminger rundt vinduene. Taket er en svært lys grå nyanse, med et praktisk mønster på innsiden.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden