: Test: LMC Casa Familia 510 MDK (2007-model) | Din Fritid

Test: LMC Casa Familia 510 MDK (2007-model)

Denne campingvognen er, om noen, blitt testet skikkelig grundig på alle felt. En måneds rundreise i Nordatlanteren i barsk natur med til tider ekstreme veiforhold krever det ypperste av en campingvogn. LMC er navnet på velkonstruerte campingvogner, og denne gang tester vi en av deres billigste modeller.

Allerede utvendig er denne LMC vognen forskjellig fra det man tidligere har sett fra den tyske produsenten. Designet er mer ungdommelig og lett med stafferinger i farger. Navnet “Casa Familia” - familiens hjem, signaliserer LMC sine ambisjoner om virkelig å tilfredsstille familiens hjemlige behov på ferien. Planløsningen i denne modellen har plass til en familie bestående av to voksne og to barn.


De voksnes soveværelse

Hele fronten er innredet med soveværelse til de voksne. Det er en stor tverrplassert dobbeltseng, med romslige overskap. Under sengen er det et stort oppbevaringsrom til fortelt og campingmøbler. Oppbevaringsrommet har tilgang utenfra via serviceluken, innenfra gjennom en luke eller ved å løfte sengen som holdes automatisk oppe ved hjelp av gasstøtdempere.


Varmesystemet

Sentralt i vognen er det et stort klesskap, der man også har plassert luftvarmen.
På denne turen hadde vi enkelte dager minusgrader og sur vind, så varmeovnen jobbet på høytrykk for å holde en komfortabel stuetemperatur. Hvis man vil campe i vår- og høstsesong, vil det være fint å supplere med Ultraheat eller elektrisk gulvvarme.


Praktisk stue og kjøkken

Hele midtseksjonen er “hjertet” i campingvognen. Det er her det lages mat, spises og omgås. I sittegruppen er det plass til to voksne og to barn. Kjøkkenet er ikke så stort, men det har alt.
Skapene over sittegruppen er romslige og lett tilgjengelige og kan derfor evt. også brukes til lettere kjøkkenutstyr. Sittegruppen kan slås ned til en ekstra mindre dobbeltseng. Ved siden av sittegruppen er det et funksjonelt toalettrom.

Under sittegruppen er det på begge sider store oppbevaringsrom med god plass til lagring av tyngre ting.


Barnas hule

Hele bakenden er barnas soveværelse med to store køyesenger. Under den nederste køyen er det et oppbevaringsrom, som også kan nås utenfra. Den nederste køyen kan felles opp, noe som gir oppbevaringsplass til sykler, møbler eller barnevogn. Det er som i resten av vognen også godt lys til barna, når det skal leses godnatthistorier.


Kjøreegenskaper

Som trekkvogn på denne turen tester vi en Kia Sportage 2,0 D EX. Denne bilen og campingvognen passer ganske enkelt fortreffelig sammen. Det er masser av overskudd i bilen og det er bra i det kuperte terrenget, som både Island, Færøyene og Shetland byr på. Campingvognen ligger stabilt på veien - også på ujevne grusveier og er ikke følsom for vind Det behøves ikke en firehjulstrekker til denne turen, men det må, pga. Terrenget, være bra overskudd i motoren.


Ingen tegn til skader

Det vi mest av alt var spent på etter turen, var om campingvognens understell hadde tatt skade av de mange grusveiene, som vi hadde kjørt på. Vi kjørte forsiktig, men likevel. Etter hjemkomsten fikk vi vognen kontrollert på et autorisert LMC-verksted og meldingen var klar: ikke noe å se. Man skal altså ikke droppe denne ferieformen, selv om mange er redd for at campingvognen blir skadet. Det gjør den ikke, dersom man kjører etter forholdene.


Ekstra utstyr

Det eneste ekstrautstyret vi hadde med i vår ekvipasje var et Isabella Zenith fortelt, som er utrolig enkelt å sette opp (når det er mulig å gjøre det). Det fine ved dette forteltet er uten tvil også fleksibiliteten med sider og front, som kan tas av og på etter behov. Vi har i større grad brukt Isabellas levegger, som har vært fantastiske til å gi le på “gårdsplassen” mellom våre tre vogntog. Vi har også med et Bolon forteltsteppe, noe som blir mye brukt, fordi underlaget mange steder er granitt, blokker og grus. Teppet gjør det bedre å gå på og letter rengjøringen i vognen betydelig. Sist, men ikke minst har vi selvfølgelig med campingmøbler og grill.

Les mer:
Bolon www.bolon.com
Isabella www.isabella.net


Konklusjon

Vi er som barnefamilie veldig begeistret for denne vognen. Den er solid konstruert og kan håndtere både livlige barn og ferie i et annerledes og barskt terreng, som krever en del av campingvognens konstruksjon. Det har denne campingvognen til fulle oppfyllt. Planløsningen er god, hvis man ikke ønsker å kjøre med en alt for stor vogn. Det er selvfølgelig en prioritering. Til bruk i den kalde årstiden vil en et nummer større campingvogn være å foretrekke.

Man får først og fremst en solid konstruert vogn, som kan stå i mot det meste.

Les mer om LMC og finn nærmeste forhandler: www.lmc-norge.no


Fakta

Totallengde: 726 cm.
Totalbredde: 228 m.
Totalhøyde: 257 m
Innvendig lengde: 533 cm.
Egenvekt: 1120 kg.
Totalvekt: 1400 kg.

På forsiden