: Hymer museum - oppsiktsvekkende arkitektonisk profil | Din Fritid

Hymer museum - oppsiktsvekkende arkitektonisk profil

Allerede før den offisielle innvielsen framstår det framtidige Hymer museumsbygget i Bad Waldsee allerede med en oppsiktsvekkende arkitektonisk profil, med utgangspunkt i et stilisert campingvognvindu.

Hele museumskomplekset som skal bestå av to bygninger med en svært så attraktiv fasade og en samlet gulvflate på 10 000 kvadratmeter, danner et harmonisk hele med det omkringliggende landskapet. Den mindre, enetasjes bygningen er omtrent 75 meter lang, 50 meter bred og 11 meter høy og vil for en stor del være laget av glass. I tillegg består komplekset av en toetasjers bygning med en lengde og bredde på 60 meter og en høyde på 19 meter. Her er den nord- og sørlige fasaden kledd i glass, mens øst- og vestsiden har en fasade i rustfritt stål. Arkitektkontoret og byggmesteren har samarbeidet nært i utnyttelsen av den siste teknologien innen bygningsfaget.

Museets målsetting er å lage en permanent ”Utstilling over gleden ved å reise”. Erwin Hymer vil stille ut rundt 110 campingvogner og bobiler fra hans egen samling av veterankjøretøy, noe som vil gi de besøkende en unik reise gjennom den mobile fritidsformen. Det eldste objektet er en gjetervogn som daterer seg tilbake til 1856. Mange andre campingvogner og bobiler vil kartlegge den historiske utviklingen av fritidskjøretøy fra tidlig på det 20. Århundre, nærmere bestemt 1933 og opp til våre dager. De utstilte gjenstandene er unike, restaurerte eksemplarer fra produksjonen i det tidligere Øst-Tyskland og mange utenlandske eksemplarer slik at det ikke bare er Hymer konsernets historie som blir kartlagt, men hele bransjens.

Den permanente utstillingen vil bli supplert med stadig skiftende utstillinger som tar for seg de ulike stadier i utviklingen av caravanismen, både teknisk og som sosial ferieform.

I tillegg til kafe og museumsbutikk vil anlegget også bli arena for kursvirksomhet og ulike former av arrangement.

Museet markerer caravanpioneren Erwin Hymers bemerkelsesverdige livsverk, som skal gi publikum en mulighet til å følge utviklingen av den mobile fritidsformen.

Prosjektet tar også på seg en stor oppgave i den rådende vanskelige markedssituasjonen, der man bekrefter utsagnet om at ”den som ikke kjenner historien, ikke kan forstå dagens situasjon og hva framtiden vil bringe”. Museet tar derfor på seg å formidle hvordan bransjen tidligere har overlevd gang på gang gjennom utrettelig innovasjon og sunn ledelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden