Bobil & Caravan 7-2016 | Din Fritid

Bobil & Caravan 7-2016

Profesjonelle investorer melder for alvor sin interesse for caravanbransjen: Les vårt intervju med Adolfsen-brødrene. Vi har testet eksklusivt Niesmanns kompakte Smove på norske veier. Egersund er vårt bynære reisemål. Concorde er 35 år, og E-18 har fått sin egen bok, vi har møtt forfatteren.

Innhold i denne utgaven: 

– I løpet av fem år skal vi ha en milliard i omsetning i caravanbransjen. Det skal vi få til ved å bygge store strukturer og utnytte potensialet i det å drive en kjede. Vi skjønner ikke at ingen har gjort det før, sier Kristian og Roger Adolfsen.

Martin Schönhorst er mannen som fikk den ”umulige” oppgaven av Niesmann + Bischoff: Lag en integrert eksklusiv liner på Fiat, og det under 3,5 tonn.

For å spare på plassen benytter mange produsenter vask, dusj eller toalett som kan skyves vekk når de ikke er i bruk. Dette er en trend som dukker opp i økende grad, er det bare av det gode?

Om barn kunne velge ferieform, er jeg sikker på at de flest ville valgt bobil eller camping-vogn - og det fungerer bra for småbarnsforeldre også!

Niesmann + Bischoff har med sin Smove gjort en halvintegrert bobil mer integrert, ved noe så enkelt som å jevne ut overgangen mellom førerhus og påbygg - utført på en særdeles stilig måte. 

– Vi har kommet et langt steg i prosessen fra familiebedrift til å bli en 

profesjonell aktør. Dette er noe vi har ønsket lenge, og vi gleder oss til å satse videre med en profesjonell aktør i ryggen, forteller Kåre Johan Røinås fra Sørlandets Caravansenter.

Bobilgjengen som i tre år har reist sammen på sommerferie, valgte denne gangen Polen som feriemål. Det angrer de ikke på.

Okka by, Mågebyen eller Sørlandsbyen på Vestlandet - kjært barn har mange navn. Egersund i Eigersund kommune har rykte for å være byen der det alltid skjer noe. Din Fritid har vært der og sjekket ut forholdene!

Årets Caravanmesse satte ny rekord i antall kvadratmetre, utstilte bobiler og campingvogner. Messesjef Konrad Sel er godt fornøyd, selv om det ikke ble noen besøksrekord.

Verdens største caravanmesse Caravan Salon i Düsseldorf er en anledning til å ta temperaturen på det europeiske caravanmarkedet. Og årets messe viser at det er brennhett…

Det er ingen tvil om hvilken vei det bærer. Vinteren er i anmarsj, og det må du forberede bobilen og campingvogna på. 

Det startet med en teltvogn, før alkovebilen basert på en Mitsubishi L300 så dagens lys i 1987. I år feirer Concorde 35 år med sin unike jubileumsbil.

Mossingen Tore Wiik er mer enn middels interessert i gamle ting som ruller, og ikke minst veiene som det kjøres på. Så interessert at det har blitt en aldri så liten stabel med bøker ut av hobbyen.

I år er det 30 år siden Thorfinn Johansen Kirkeng etablerte Kirkeng camping i Aremark. Men historien starter allerede i 1972 med en speidertur som ble finansiert med utleie av gutterommet.

Det er ikke hver dag vi får et nytt merke til Norge med en så tung aktør som Carthago i ryggen. De nye modellene fra Malibu skal sørge for at Carthago når sine ambisiøse mål om å selge betydelig flere bobiler i årene som kommer - også i Norge.

Halvintegrerte T460 har mye til felles med I440, men enkeltsengvarianten har en noe åpnere interiørløsning, ikke minst på grunn av at den strekker seg 20 centimeter lenger.

Hva kan skj‌e når en helt uerfaren campingvogneier kjøper en gammel campingvogn? Det er mye å lære og rom for mange betraktninger på veien for å bli en fullverdig caravanist. Bli med på Haralds campingreise!