Nyhet på CMT-messen 2019:: Ny Laika med bakhjulsdrift | Din Fritid
Nyhet på CMT-messen 2019:

Ny Laika med bakhjulsdrift

Kosmo 2009 er Laikas største nyhet fra CMT-messen. Italienerne har også tidligere produsert på Mercedes, men det er noe tid tilbake. Nå utvider de sin nyeste serie med en sjumeter med enkeltsenger for to.

Bygget på et Mercedes Sprinter 311 CDI 115 HP-chassis med bakhjulstrekk og en total lengde på 699 cm, presenterer Laika en helt ny bobil på CMT. Modellens særpreg er Laikas unike interiørdesign på en ramme fullstappet med Mercedes-teknologi.


Klassisk enkeltseng-løsning på denne første Mercedes-baserte Kosmo-modellen fra Laika. Interiøret er i klassisk Laika-stil, med mange elegante detaljer.


Den største nyheten på denne nye modellen fra Laika er det nye Sprinter-chassiset. Noe som synes tydelig på førermiljøet!

Klassisk Laika-interiør

Italienske Laika har sin egen stil på interiøret, og det hele virker mer solid og forseggjort enn gjennomsnittlige møbler. I tillegg er italienerne glad i designdetaljer, som logo på speil og seter. «Elegant» er et ord som beskriver designet.

Den halvintegrerte bobilen leveres med et klassisk hvitt (standard) eller sølvfarget førerhus, og er fylt med mye nyttig sikkerhetsutstyr: Elektrisk håndbrekk, elektronisk vindassistent, ABS, bremseassistent, ESP, bakkestart og airbags for sjåfør og passasjer. Store deler av bilens funksjoner styres gjennom multifunksjonsrattet. De to svingbare setene har begge to armlener som kan justeres i høyden.


Sittegruppen er kompakt og nesten litt trang, samtidig er dette en bobil for to. Den kan riktignok utstyres med en senkeseng for én person i tillegg, men to personer har ikke noe problem med å “breie seg” her!

Innvendig høyde er 202 centimeter, og det oppleves behagelig romslig og luftig. Og det trengs, for sittegruppen kan oppleves som noe trang. Samtidig må en ikke glemme at dette en bobil for kun to personer. Nå er det siste en sannhet med visse modifikasjoner; det tilbys nemlig en senkeseng for én person, noe som gir tre sengeplasser og tre registrerte sitteplasser.

Din Fritid har grunn til å tro at den tekniske konstruksjonen og interiørløsningen er lik den til Dethleffs Globetraveller T6613 EB, basert på samme chassis. Visuelt fremstår imidlertid de to bobilene som ulike modeller på grunn av dekor, tekstiler og farger.

Vi har grunn til å tro at dette kun er den første av mange modeller på det nye Sprinter-chassiset, det blir spennende å følge med videre!


Lyse trivelige farger og forseggjorte tekstiler - i klassisk Laika-stil.

 

Laika Kosmo 2009

Registrerte sove/sitteplasser: 2 (3)

Chassis: Mercedes Sprinter 311 CDI

Motor: 115, 143, 163 eller 190 HK

Valgfritt manuelt gir eller 7-trinns automatgirkasse

Mål (LxBxH): 699x233x297 cm

Elektrisk håndbrekk

Pris i Norge: Foreløpig ukjent

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden