Din Fritid 1-2019 | Din Fritid

Din Fritid 1-2019

I denne utgaven kan du finne rekordmange nyheter fra en meget spennende CMT-messe i Stuttgart. Din Fritid har hatt en fantastisk tur til den spennende øya Leka. Vi har testet Garmins GPS for campere. Panorama-vinduet til Adria Adora kommer virkelig til sin rett på høyfjellet, vi har testet vogna i praksis. Hvorfor ikke prøve noen bynære opplevelser med bobil i plankebyen Fredrikstad? Din Fritid har tips, inpirasjon. nyheter og hygge!

Innhold i denne utgaven: 

– Vi fløy til Island i 2001 og fikk med oss mange av de typiske turiststedene. Siden har vi hatt en drøm om å reise tilbake med bobil, ha god tid og virkelig oppleve sagaøya, forteller ekteparet Thale og Vidar Wiese fra Tomter i Østfold.

Etter fjorårets lansering av den nydesignede toppmodellen Eura Mobil Integra, er Integra Line ny av året. Det er en rimeligere utgave av Integra, men slapp av! Den har alt.

Tiden da GPS-ene revolusjonerte hverdagen på tur er over. Nå tar vi det som en selvfølge, og har flere alternativer. Men utviklingen står ikke stille. Din Fritid har testet Garmins nyeste modell - skreddersydd for caravanfolket.

Din Fritid har testet Adria Adora både i typisk flatt østlandslandskap og på fjellet. Og det er når landskapet fyller begge panoramavinduene i front at denne vognen virkelig kommer til sin rett.

– Vi ønsker å være sytelause, det vil si at ting skal være enkelt. Vi er en komplett leverandør som fikser alt! Din Fritid har vært på besøk hos forhandleren Reime & Lode på Nærbø i Rogaland. De har langt mer enn en bobilbutikk å vise frem.

Vi gratulerer Anne Katrine Sandvik fra Stavanger med seieren i årets fotokonkurranse!  En enstemmig jury mener at dette er det beste bildet vi har mottatt i årets fotokonkurranse. Begrunnelse: Fotografen har tilført noe friskt og overraskende. I tillegg til å sette en vakker ramme av norsk natur, er bildet tatt fra vannet i kajakk. Dette gjør perspektivet mer spennende, og elementet av kajakk i forgrunn gir bildet en ekstra dimensjon. 

Byens moderne sentrum ligger på vestsiden av Glomma. På østsiden finner vi Gamlebyen med sin unike bebyggelse innenfor festningsverkene fra 1660-tallet. I Fredrikstad er det sentrumsnær bobilparkering og gratis ferge som frakter deg til gode opplevelser i byen.

På nordøstsiden av Leka ligger det som i praksis er øyas eneste overnattingsmulighet for deg med bobil eller campingvogn. Men dårlig med valgmuligheter betyr absolutt ikke at det er noen grunn til å bli skeptisk, for flottere bobilplasser skal du lete lenge etter.

Verdens største messe for fritid og reiser, CMT i Stuttgart, trekker godt over 270.000 besøkende i år. Dette er en messe først og fremst beregnet på et tysk hjemmepublikum: Så mange reiseinteresserte på ett brett tiltrekker seg et høyt antall caravanprodusenter, og under årets messe presenterte disse et rekordhøyt antall nyheter.

3. mai 1912 tok tre unge, lokale menn seg opp til en sprekk i fjellet på Leka. De hadde med seg tau, stige og lykter for å utforske hula som fantes der. Det de fant var mildt sagt oppsiktsvekkende: Noen titalls meter inn i Solsemhula var det malerier fra helt tilbake til steinalderen.

På Leka kan du gå tørrskodd på gammel havbunn fra dyphavet og størknet mantel fra under jordskorpen. Egentlig skulle dette vært en usynlig del av det nordamerikanske kontinentet, men havnet i stedet på Leka, en øy helt nord i Trøndelag fylke.

5. juni 1932 skjedde det noe sensasjonelt på Kvaløy i Leka, og den utrolige historien bredte seg over hele verden.

Bobil- og campinglivet blomstrer også vinterstid på den spanske solkysten. Bobiler fra Tyskland, Nederland, Frankrike, England, Finland, Sverige, Danmark og Norge svermer rundt etter en plass å stå for en dag, en måned - eller kanskje to?

Redaksjonene i 17 uavhengige tidsskrifter har talt og kåret Europas beste produkter i caravanbransjen. På en flott middag i Stuttgart under CMT-messen i januar var det høytidelig prisutdeling og høy stemning. Din Fritid satt i juryen og var tilstede under utdelingen.

På CMT-messen i Stuttgart ble i dag en salgsklar versjon av Iridium lansert. – Vi har mer enn 20 års erfaring med el-kjøretøy og ser et behov i markedet. I år regner vi med å produsere og selge 30 enheter, forteller eier og utviklingssjef Reinhardt Ritter  (bildet) til Din Fritid.

Kosmo 2009 er Laikas største nyhet fra CMT-messen. Italienerne har også tidligere produsert på Mercedes, men det er noe tid tilbake. Nå utvider de sin nyeste serie med en sjumeter med enkeltsenger for to.

Dethleffs Globeline T 6613 EB er den bayerske produsentens første satsing på nye Mercedes Sprinter-chassis. At Dethleffs selv kaller modellen ”vår nye stjerne” gir klar beskjed om at de har store forventninger til Globeline-serien