Ny studie viser:: 14 millioner potensielle kunder  | Din Fritid
Ny studie viser:

14 millioner potensielle kunder 

En ny studie sier at over 14 millioner mennesker i Tyskland kan tenke seg å ha ferie i en bobil eller campingvogn i løpet av de neste fem årene. Bare i det kommende året oppgir 5,3 millioner tyskere denne typen ferie som en aktuell ferieform. Undersøkelsen viser at det er ytterligere potensiell vekst for det allerede sterke caravanmarkedet i Tyskland i årene som kommer.

Studien ble gjennomført av markedsundersøkelsesfirmaet GfK som gjennomførte kundeundersøkelsene på messer, i tillegg til å analysere den strukturelle situasjonen for caravanbransjen.
Noen av de detaljerte resultatene fra studien gir interessante data. For eksempel representerer aldersgruppen «Millennials» (25 til 34) hele 23 prosent av de som oppga at de er interessert i en caravanferie de neste fem årene. De aller fleste interesserte var yngre enn 45 år.


Glansbildet: Friheten til å reise og stoppe hvor man vil er hovedårsaken til at 14 millioner tyskere oppgir at de i løpet av de neste fem årene ønsker å tilbringe i det minste én ferie på hjul.

Årsaken

Hvis du spør hvorfor entusiaster vil reise med bobil eller campingvogn, er svarene ganske klare: 72 prosent oppgir at de vil være frie og uavhengige, mens 71 prosent ønsker å være i naturen, og 70 prosent setter pris på at det gjør dem i stand til å være fleksibel og spontan.

Over to tredjedeler av respondentene i undersøkelsen har foreløpig ikke sitt eget fritidskjøretøy. Imidlertid tenker nesten halvparten av dem (42 prosent) å kjøpe bobil eller campingvogn i årene som kommer. Blant dem er personer mellom 23 og 37 år den største gruppen (34 prosent). Det er 4,7 millioner tyskere som også vurderer å leie en campingvogn eller bobil de neste tre årene. Også her er «Millennials» den sterkeste gruppen (38 prosent).

– Det viser potensialet, både for salg og utleie av fritidskjøretøyer, og signaliserer enorme muligheter for industrien til å fortsette å vokse i fremtiden, sier Dr. Isis Mennig fra GfK.

Reisemålene

GfK har også identifisert de mest populære reisemålene for bobilentusiaster. Tyskland er tyskernes ferieland nummer én. 85 prosent av de spurte ønsker å feriere i hjemlandet. De neste mest populære landene var Frankrike og Nederland med 58 prosent, med 57 prosent som vurderer en tur til Danmark og 56 prosent ønsket å reise til Italia.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden