Vöhringer 2020: Lettvekter fra Vöhringer | Din Fritid
Vöhringer 2020

Lettvekter fra Vöhringer

Nå kommer Vöhringer Conceptvan 2020. En bybobil som skal være gjerrig på både klimagassutslipp og drivstofforbruk grunnet spesialdesignet lettvektsinteriør.

Vöhringer - en laminerings- og møbelleverandør til boiblindustrien - har produsert Conseptvan 2020. Målet er å gi verdifull vektreduksjon på interiøret, for å kunne øke mengden nyttelast. 

Conseptvan 2020, er prototypen på en lettvektsbobil i overenstemmelse med økologiske krav når det gjelder drivstofforbruk, vekt og CO2-utslipp. Uten å gå på bekotning av funksjon og estetikk på interiøret. Dette har vært mulig på grunn av lettvekts-konstruksjonsløsninger med Vöhringer Innovation Technology (V.I.T.).

– Den konsekvente bruken av varierende lettkvekts-konstruksjonsmaterialer, som kommer i mange former, resulterer i ekstra lastekapasitet, forklarer Jürgen Vöhringer, administrerende partner hos Vöhringer GmbH & Co. KG i Trochtelfingen.

Oppsettet av Conceptvan 2020 er designet for motorsport. For å generere lastekapasiteten nok for dette, ble bobilen - en Mercedes Benz Sprinter - utstyrt med den mest innovative lettvektskonstruksjonen fra Vöhringer. Den imponerer med betydelig redusert vekt, og også redusert mengde CO2-utstlipp som en konsekvens av vektredusjonen.

Under V.I.T.-fanen, bruker Vöhringer helt nye, egenutviklede materialvariasjonert. Vunder Tech, som ga Vöhringer Interzum-prisen, og Vflex, Vstrong og V3D Composite som er tre mer propirietære produkter med cutting-edge-teknologi, som er tilgjengelige for innovative lettvektskonstruksjons-løsninger.

V3D Composite ble brukt i takfôret. Vunder Tech-komponenter definerer møblene i Conseptvan. VFlex er brukt til veggpanel på en tradisjonell måte. VStrong er stort sett brukt til gulvkonstruksjoner. Bruken av så varierte lettvektskonstruksjoner i interiørløsninger, gjør det mulig å øke nyttelasten.

Det er mange gode grunner til hvorfor VLight Basics fra Vöhringer er etterspurt verden over. Sammen med anerkjente kunder fra caravanbransjen, er for eksempel produsenter av laboratorieinteriør og messeinteriør også svært interesserte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden