Ford tildelt pris:: Nye Transit ladbar hybrid snart i Norge | Din Fritid
Ford tildelt pris:

Nye Transit ladbar hybrid snart i Norge

Den elektrifiserte Ford Transit Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, og nå kommer den straks til Norge. – De elektrifiserte Transit Custom-modellene leverer langt lavere driftskostnader og er bedre for miljøet. Samtidig har vi ikke latt dette gå på bekostning av nyttelast, plass og andre praktiske løsninger, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.


Den nye ladbare hybrid-varebilen til Ford kan kjøre drøyt 4 mil på batteridrift.

Ford er Europas mest solgte nyttekjøretøymerke så langt i år. Salget av Transit Custom nådde 114 000 solgte enheter etter årets 10 første måneder. Ford styrket i fjor posisjonen som Norges nest største nyttekjøretøymerke. Denne posisjonen har de fremdeles, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det er denne kategorien biler som benyttes i bobil- og campingbilproduksjonen.

Enstemmig IVOTY-jury bak vinneren

Den nye Transit Custom ladbar hybrid og Transit Custom EcoBlue Hybrid ble samlet kåret til vinner av en jury bestående av 25 erfarne nyttekjøretøyjournalister fra 25 europeiske land. Det hele skjedde under den årlige prestisjetunge IVOTY-årskonferansen i Lyon. Juryen trakk spesielt frem de mange elektrifiserte drivlinjene som nå tilbys til Ford Transit Custom. Alle disse er utviklet med tanke på å holde drivstoffutgiftene nede for eierne, for å gi adgang til det økende antallet lavutslippssoner i europeiske storbyer og ikke minst tilby praktiske løsninger for bedrifter som prøver å redusere utslipp og oppfylle målet om renere luft.

Transit Custom ladbar hybrid og Transit Custom EcoBlue hybrid 1-tonns varebiler var sammen med 2-tonns Transit EcoBlue Hybrid tre av i alt 14 nyttekjøretøy som nådde finalen i kåringen. Ford skal introdusere alle disse tre kjøretøyene i Europa i løpet av neste år. 

– Vi gratulerer Ford med dobbeltseieren. Det er en stor bragd og prisene er velfortjent. Med sin satsing på elektrifisering har Fords ingeniører utviklet drivlinjer som er bærekraftige og som kan tas i bruk av kunder både i og utenfor byene, sier styreformann i International Van of The Year-juryen, Jarlath Sweeney.

Nye Transit Custom ladbar hybrid snart i Norge

Nye Ford Transit Custom ladbar hybrid ankommer Norge om kort tid. Den helelektriske rekkevidden er i henhold til den nye og strengere WLTP-målemetoden opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring). Transit Custom ladbar hybrid er en forhjulsdreven bil som drives helelektrisk av en 92,9 kW elektrisk motor og en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke. Fords prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotor fungerer utelukkende som en rekkeviddeforlenger. Den lader batteriet på turer der lading fra strømnettet og regenerering av bremseenergi ikke gir tilstrekkelig rekkevidde. Transit Custom ladbar hybrid har samme nyttelast som den ikke-elektrifiserte varianten. Den har også et lastevolum på hele 6 kubikkmeter. 


Ford forventer at deres nye hybrid-varebil blir populær, spesielt i bynære strøk i Tyskland. Foreløpig er det lite utvalg i campinginnredninger til modellen tilgjengelig i Norge, men det kommer sannsynligvis.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden