Tilpasser seg nye utslippskrav fra EU:: Elbiler fra PSA-gruppen | Din Fritid
Tilpasser seg nye utslippskrav fra EU:

Elbiler fra PSA-gruppen

I 2020 lanserer Peugeot, Citröen og Opel (PSA-gruppen) hel-elektriske versjoner av sine kompakte varebiler. Året etter vil alle deres modeller komme i en elektrisk utgave.

PSA-Gruppen har annonsert at til neste år vil det komme hel-elektriske versjoner av deres kompakte kassebiler: Peugeot Expert, Citröen Dispatch, Vauxhall Vivaro og Opel Vivaro. Det vil bli to rekkeviddenivåer tilgjengelig; 200 km og 300 km. Året etter, i 2021, vil ikke bare alle deres varebiler, men også samtlige passasjerbiler gå på strøm. 

– PSA-gruppen fremskynder elektrisifisering av vårt varebil-utvalg ved å tilby elektriske utgaver av kompakte vans for forretnings- og privatkunder. Uten å kompromisse med funksjoner, vil utvalget hjelpe oss å styrke lederskapet i dette segmentet i Europa. I 2021 vil hele utvalget vårt av vare- og passasjerbiler bli elektrisifisert, sier Xavier Peugeot, Senior Vice-President i PSA-Gruppens foretningsenhet for lette nyttekjøretøyer.

Siden 2019 har alle nye modeller lansert av PSA-Gruppen kommet enten som hel-elektriske eller plug-in-hybrid biler. Målet for PSA-Gruppen, er at alle passasjer- og  varebiler skal være elektriske i 2025. I et økende bymiljø, har PSA-Gruppens nye generasjon av kompakte vans blitt designet rundt EMP2s multienergi-plattform for å tilby null-utslipp av CO2 for personbiler og varebiler. 

PSA-Gruppen er en av de største aktørene på varebil-segmentet i Europa, med 24,7 prosent markedsandel i den første halvdelen av 2019. Det nye hel-elektriske tilbudet i både vare- og personbiler blir en ny og viktig utfordring for PSA-Gruppen, som mener de vil vinne nye markedsandeler i dette segmentet med sin satsing på elektrisitet som drivkraft.

De hel-elektriske utgavene av de fire merkene av kompakte varebiler, skal produseres på Hordian-anlegget i Nord Frankrike, og utstyrt med elektriske motorer ved Trémery-anlegget i Øst Frankrike. De elektriske utgavene vil komme i to rekkevidder: 200 kilometer (WLTP) med 50 kW/t-batteri og 300 kilometer med 75 kW/t batteri.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden