Trafikksikkerhet: Veldig glatt! | Din Fritid
Med skiftende temperaturer og nedbør i vente, fryktes det flere ulykker fremover. Foto: Fremtind.
Trafikksikkerhet

Veldig glatt!

Det er den tiden på året! Føret blir ekstremt utfordrende fordi både temperatur og nedbør er svært skiftende. Regn som fryser idet det treffer bakken, vil si superglatt føre, og mye snø pakker seg i kjørebanen. Konklusjonen er enkel; kjør pent eller la bilen stå.

På fjellet i Sør-Norge ventes kraftig snøfokk torsdag kveld og første del av fredag. Det kan føre til redusert sikt og krevende kjøreforhold grunnet snø som pakker seg i veibanen. Da er det ekstra viktig å kjøre etter forholdene.

– Jeg anbefaler alle bilister å avpasse farten, holde god avstand til bilen foran, la mobilen ligge og sørge for å ha på gode dekk, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

I årets første måned mistet to personer livet på norske veier, melder Trygg Trafikk i en pressemelding. Med flere utfartshelger og skiftende temperaturer i vente, fryktes det flere ulykker fremover.

Sørg for tilstrekkelig veigrep

Husk også at dersom du kjører uten tilstrekkelig veigrep i forhold til føret, risikerer du en reaksjon fra politiet, i form av en anmeldelse.

– Kolliderer eller kjører du av veien uten tilstrekkelig veigrep, kan du risikere å få redusert erstatning, opplyser Nielsen.

Ved kjøring i ekstra krevende forhold, er det viktig å bruke vinterdekk med pigger, kjetting eller liknende.

– Sjekk Yr.no og veimeldinger på 175.no før du legger ut på tur. Og la gjerne bilden stå, dersom du har mulighet, råder Nielsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden