: Fylket med flest soltimer | Din Fritid
Kjærstranda familiecamping i Stavern

Fylket med flest soltimer

Lurer du på hvor turen skal gå til sommeren? Vestfold smykker seg med lang kystlinje, skjønne småbyer og topp campingplasser som står med armene åpne for å ta imot glade campere.

Kjærstranda er en koselig familiecamping som byr på fredfullt strandliv, sosiale grillingser på kveldene og ro på natten. Gjestene velger mellom å bo i telt, hytter eller i egen vogn og bobil på de 200 oppstillingsplassene. Og selv om mange gjester er godt voksne, er det barnas trivsel plassen først og fremst er kjent for: De fisker etter krabber, spiller fotball og basket, tumler rundt på lekeplassen, spiller minigolf eller sykler på oppdagelsesjakt i området på egen hånd. Per Erik Wendel overtok plassen i 1997, og mener den ligger midt i plomma i solfylket. – På Kjærstranda får du sjøutsikt, sol og bad, skog, frodige grøntområder og god plass mellom vognene. Legg til kjempegod stemning og kort vei til show, aktiviteter og severdigheter i både Larvik og Stavern, så er du der, nikker Wendel.

FAKTA OM Kjærstranda

Sesong: 1/5-1/9 Døgnpris campingvogn: 265 kroner Pris bobil: 230 kroner Teltplass: 150 kroner Fasiliteter på plassen: Tre fellesanlegg, kiosk, restaurant med levende musikk og alle rettigheter, lekeplass Attraksjoner i nærheten: Kort vei til Stavern, Larvik, Nevlunghavn og Helgeroa Hjemmeside: www.kjarstranda.no


Utsikten fra Vøra camping. Foto: Vøra camping

VØRA CAMPING - klassikeren I Sandefjord

Vøra Camping ligger rundt en mil fra Sandefjord sentrum, og plassen som åpnet portene allerede på 1930-tallet drives av Øivind Fagerli. Han overtok i 1992, og siden har samtlige av fasiliteter og bygninger blitt renovert. Men den gode, herlige stemningen er her fortsatt: – Det er tre ting du aldri kan ta fra Vøra Camping: Sandefjords varmeste badetemperatur, kveldssola og de fantastiske naturområdene rundt plassen. Nostalgien er her fortsatt, men vi har økt kvalitetsnivået på service og fasiliteter slik at plassen møter dagens komfortkrav, smiler Øivind Fagerli. På Vøra Camping finnes det hytter og leiligheter i tillegg til oppstillingsplasser; plassen kan vise til cirka 10 000 enhetsdøgn fra mai til september. Og Øivind Fagerli kan ikke få fullrost gjestene sine nok: – Folk er kjempeflinke til å pynte rundt seg med blomster og busker, og det hever naturligvis helhetsinntrykket. Jeg tror jeg faktisk skal ta i litt, og si at om vi ikke er Sandefjords største plass – så er vi nok sikkert den vakreste, avslutter han blidt.

FAKTA OM Vøra Camping

Sesong: 1/5 – 1/9 Døgnpris campingvogn: 300 kroner Døgnpris bobil: 300 kroner Teltplass: 250 kroner Pris hytte/uke/høysesong: Fra 6300 til 11200 kroner Fasiliteter på plassen: Fine fellesanlegg, 2 kiosker, godkjent lekeplass, sandstrand med strandrensemaskin. Attraksjoner i nærheten: Hvalfangsmuseet, Folehavna, Sandefjord Kunstforening, Kyststien, Southern Actor Hjemmeside: www.vøracamping.no


Blokkebukta camping er et nydelig sted om sommeren. Foto: Blokkebukta camping

BLOKKEBUKTA CAMPING - topp for barna i Helgeroa

Det var Mathilde Lunde som åpnet Blokkebukta Camping 12 kilometer utenfor Larvik på 1920-tallet, og i dag er det hennes oldebarn, Isak Lunde som driver plassen på 200 mål. Stikkord for hva som møter gjestene er tre badestrender, småbyidyll, badeklipper og både lekeplasser, skog og åpne områder i vannkanten som ungene elsker å boltre seg på. – Her trives ungene kjempegodt! Fotball, boccia, basket, volleyball og badminton spilles fra morgen til kveld, og i tillegg ligger vi bare et steinkast unna idyllene Helgeroa og Nevlunghavn og Foldvik Familiepark med dyr og aktiviteter for de minste, forteller en glad Isak Lunde. På Blokkebukta er 80 % av gjestene faste, og ifølge Isak Lunde er det de grunnleggende tingene som skyldes at så mange vender tilbake år etter år: – Det er rent, ryddig og god stemning over hele linja – gjestene våre fortjener virkelig skryt! Når det er sagt – med 200 soldager i året seiler Helgeroa opp som en av Norges beste og sikreste feriedestinasjoner. Om suksessen skyldes et ekstra kort i ermet? «Ja, det må vel være at vi som jobber her liker å prate med

FAKTA OM Blokkebukta Camping

Høysesong: April-september Døgnpris campingvogn: 360 kroner Døgnpris bobil: 300 kroner Teltplass: 200 kroner Pris leiligheter 6 sengeplasser: 8500 kroner/juli Pris hytte 8 sengeplasser: 9000 kroner/juli Fasiliteter på plassen: Fine sanitæranlegg, 2 lekeplasser, storkiosk, trådløst nett Attraksjoner i nærheten: Høy og Lavt, Foldvik, Badeland i Langesund, Kyststien, Stavern, Larvik, lakseelva Lågen, Jippi Lekeland, Mølen Hjemmeside: www.blokkebukta-camping.no


Granholmen camping har god tilgang til vannet. Foto: Granholmen camping

GRANHOLMEN CAMPING – en perle for ungdommer

Granholmen Camping i Sandefjord ligger i vannkanten og er en populær plass blant familier med barn og teenagers. Med skjærgården rett utenfor og kort vei til sentrum er det duket for fredelige dager og mange valgmuligheter for både små og store: Dessuten har vi lekeapparater for barn, fotballbane, sandstrand, gjestebrygge og gode muligheter for stangfiske, føyer daglig leder Carine Mork til. Hun overtok driften av plassen i 2013, og klinker til med kafé med større meny, bocciabane, dart og bordtennis som nyheter i sin første sesong.

FAKTA OM Granholmen Camping

Sesong: 1/5-1/9 Døgnpris campingvogn: 320 kroner inkl. strøm og internett Pris bobil: 320 kroner inkl. strøm og internett Teltplass: 250 kroner Fasiliteter på plassen: Fellesanlegg med kjøkken, dusj og vaskerom. Kafé, pub, kiosk, bocciabane, bordtennis, sandstrand, dart, fotballbane, gjestebrygge Attraksjoner i nærheten: Sandefjord, Larvik Hjemmeside: www.granholmencamping.no


Foto: Furustrand camping

FURUSTRAND CAMPING - på tuppen av Tønsberg

Furustrand Camping ligger på Ringshaug rett utenfor Tønsberg sentrum. Hit reiser de som vil bo ved Oslo-fjorden og nyte sol og bad døgnet rundt. Plassen holder helårsåpent, og tilbyr både oppstillingsplasser, hytter, villavogner og fra år 2012 også sjøboder i vannkanten. – Familien vår har drevet Furustrand siden 1985, og siden i høst er det søsteren min Ina og jeg som holder i roret, forteller Maria Wollert-Nielsen. Vi har full fart hele sommeren gjennom, og tilbakemeldingene viser at god atmosfære, den 400 meter lange sandstranden og kvaliteten på fasilitetene er noe av det som gjør at folk vender tilbake år etter år. På Furustrand finns det et amfi for utendørsteater og konserter, kiosk, og restaurant med bar og alle rettigheter. Maria påpeker at liv og røre, aktiviteter og underholdning bidrar til å øke trivselen: Beliggenheten vår er helt gull; det finns flust av attraksjoner, shoppingmuligheter og severdigheter rett i nærheten. Men folk har sans for å ha frihet og valgmuligheter på selve plassen også, så selve underholdningskonseptet og antall aktiviteter for barna er noe vi jobber kontinuerlig for å videreutvikle.

FAKTA OM Furustrand Camping

Høysesong: 30.6-4.8. Åpen hele året Pris campingvogn: 350 kroner Pris bobil: 300 kroner Pris teltplass: Fra 125 til 255 kroner avhengig av størrelse Antall hytter: 38 stk. Pris fra 1395 til 1795 kroner Villavogner: 6 stk. Fra 1095 til 1345 kroner Leiligheter: 2 stk. Fra 795 til 995 kroner Fasiliteter på plassen: Egen strand, petanquebaner, lekeplass og grillplasser. Attraksjoner i nærheten: Tønsberg sentrum, Oseberghaugen, Haugar Kunstmuseum, sykkelstier, 4 golfbaner, bowlinghall, treningssenter, gjestehavn, Slottsfjellet m/museum, Vikingskipet Saga Oseberg, Munchs hus i Åsgårdstrand, Brygga i Tønsberg. Hjemmeside: www.furustrand.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden