Norge: Torghatten camping: Opplevelser på alle kanter | Din Fritid
Norge: Torghatten camping

Opplevelser på alle kanter

Det er lite som slår det å nyte ferien på hjul i Norge. I sommer klaffet godværet med et besøk på Torghatten camping, og en bedre totalopplevelse skal du lete lenge etter.

På Torghatten Camping & Strandrestaurant er det enkelt å finne seg en trivelig plass med bobil og campingvogn. Her finner du mange muligheter for å stå med bredsiden ut mot havet, eller å finne deg en mer skjermet plass. Stedet ligger vakkert til, og her har du direkte tilgang til flott turterreng, havfiske og en lun vik.


Du finner det du trenger på Torghatten camping, her er det ro, utsikt og en unik nærhet til en fantastisk natur.

Se opp og se ned


Også vår firbente, hårete venn fant roen på Torghatten Camping.

At det er opplevelser å hente på alle kanter er ment bokstavelig. Det er bare å nyte naturen og de flotte omgivelsene som omgir deg på alle sider. Men du må selvsagt også løfte blikket, og føttene, og ta en tur opp på majestetiske Torghatten.

– Og hvorfor ikke sjekke ut noen av havets mange muligheter? De fleste vil være enig i at det sjelden er badetemperatur i det krystallklare turkise vannet; midt i en godværsperiode i juli målte vi kun femten grader.

Er du av den sporty typen anbefales våtdrakt og dykkermaske. Vi spedte på middagen med lokalfanget taskenkrabbe, pyntet bordet med flotte skjell- og med hodet under vann så vi masse sei og torsk som nysgjerrig tittet opp fra dypet for å hilse på.


Med litt velvilje fra værgudene blir opplevelsen fullkommen for liten og stor.

Stor plass

Selve området til campingplassen er langstrakt. I sentrum er resepsjonen, sanitæranlegget og ikke minst den kunstig oppbygde dammen. Her skiftes vannet naturlig med flo og fjære, men det rekker å bli såpass varmt at i det minste barna synes det er badetemperatur midtsommers. Kanoer som lånes ut gratis i det grunne bassenget er med på å gjøre dette til en meget barnevennlig plass. I løpet av den første dagen fikk barna nye venner, utallige padleturer og mer enn 100 strandkrabber i bøtta. Det er slike opplevelser som gjør at man sover godt om natta!

Det tar rundt to timer å kjøre de 11 milene fra E6-avkjøringen og helt ut til Torghatten. Men jo lenger du kommer ut mot havet jo flottere blir naturen, og det er ingen tvil om at totalpakken med campingplassen og turen opp til hullet i fjellet er verdt kjøreturen.

Har du lyst til å oppleve mer av nærområdet og den fantastiske kysten, tilbyr Nord-Norsk Opplevelse turer med RIB, utleie-båt eller kajakk.


Midt i en godværsperiode i juli målte vi kun 15 grader i (bade-?) vannet.

Torghatten Camping & Strandrestaurant

8900 Brønnøysund

GPS: 65.393180, 12.099022

Priseksempel (2017): Bobil med strøm, 280 kr

Følgende er inkludert: Sanitæranlegg med dusjer, vaskemaskin, tørketrommel og internett.

Restaurant i særklasse

Din Fritids medarbeider Torodd Lie har vært på Torghatten camping, og lot seg friste av plassens hovedattraksjon.

Tekst Torodd Lie


Restauranten på Torghatten serverer kortreist mat av aller ypperste klasse.

Det skulle ikke mer til enn et kjapt blikk inn i den stilige restauranten før vi reserverte et bord. Vel tilbake i bobilen var det bare å fiffe oss litt opp, og nippe til en liten aperitiff innen vi satte kursen mot Strandrestauranten.

– Ja, vi har registrert at campingfolket gjerne gjør noe ekstra ut av besøket innen de setter seg til bords, kommenterte eier Per Kåre Hatten noe senere, da han fortalte at familien hans har eid området ved Torghatten i 234 år. Han representerer åttende generasjon med næringsvirksomhet i området, så tradisjon og interesse for god mat og drikke sitter bokstavelig talt i ryggmargen, ifølge innehaveren selv.

Bord med utsikt

Vi fikk et bord med utsikt mot fjorden, hvor Hurtigruten passerer to ganger i døgnet. Rundt oss summet det av forskjellige tungemål. Etter lydbildet å dømme var noen gjester involvert i en lokal festival, mens andre, som oss, var helt vanlige turister, kanskje tipset om plassen av andre besøkende.

Servitøren presenterte et innholdsrikt spisekart med fristende retter. Etter hans anbefaling valgte vi en tre-retters meny med gravlaks til forrett og reinsdyr som hovedrett, toppet av en isdrøm med kaffe til dessert. Alt var lekkert tilberedt og smakte fortreffelig.

Mens vi nøt måltidet, småsnakket vi om hva som fikk noen til å satse på en gourmetrestaurant kombinert med en campingplass her ute i havgapet, hvor servitørene med stolthet i stemmen fortalte om både råvarer og tilberedningen mens de serverte.

– Jeg liker ikke merkelappen gourmetrestaurant, men er opptatt av gode matopplevelser basert på lokale råvarer, parerte Hatten da vi fikk ham i tale, mens han fortalte om bakgrunnen for etableringen.

Etter en dramatisk brann for noen år siden hvor campingplassens servicehus og restaurant ble totalskadd, vokste idéen om et eksklusivt spisested ved foten av Torghatten frem, fortalte innehaveren.

– Ja, vi var spente da restauranten åpnet i 2013, men den ble heldigvis en umiddelbar suksess med lange reservasjonslister nesten fra første dag, erindret eieren.


Restaurant med vakker utsikt.

Satser videre

Mette og tilfredse kunne vi konstatere at Hattens visjon behaget oss, der den nordnorske sommerkvelden falt til ro ved bobilen. Duften av ren sjøluft inspirerte til refleksjoner om lokal kystkultur som kan se tilbake på en ubrutt historie fra Harald Hårfagres tid frem til vår tids hektiske levesett. Fordums vikingskip var denne kvelden erstattet av en luksusyacht som lå til ankers litt nord for campingplassen.

Opplevelsen ligger et par sesonger tilbake i tid, så jeg tok nylig kontakt med Per Kåre Hatten for å høre hvordan det gikk med driften. Han repliserte at de tok et planlagt sabbatsår i 2016 for å vurdere om satsingen svarte til forventningene.

– Tilbakemeldinger fra både utenlandske gjester, og ikke minst lokalbefolkning, fortalte oss at restaurantdriften måtte fortsette, fortalte han, og utdypet svaret slik:

– De positive kommentarene, kombinert med lyst og interesse for lokal matkultur innebar at vi strammet opp konseptet for restauranten et par hakk, og nå ser fremtiden lysere ut enn på lenge, avrundet Hatten samtalen med sitt umiskjennelige nordnorske pågangsmot klingende i telefonluren.


Gjengen som styrer restauranten på Torghatten har ambisjoner om å gi gode matopplevelser basert på lokale og kortreiste råvarer.

Planlegges en reise mot nord, anbefales turglade matentusiaster å unne seg et opphold ved Torghatten. Kommer man med campingvogn, i bobil eller leier seg en hytte på plassen med den utmerkede restauranten der ute i havgapet, kan man kombinere flotte natur- og matopplevelser av høy kvalitet.

Prisen på en fire retters meny blir i 2018-sesongen 750 kr, mens to retters lunsj vil koste 450 kroner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden